Carreteres · Obres públiques

Serinyà

Serinyà, pendent que la Generalitat acabi l’ampliació de la C-66 al seu pas pel riu Ser

Ràdio Banyoles

Divendres 21 de gener · 14:18

El Govern contempla una partida de gairebé 2 milions per eixamplar el pont que creua també el Serinyadell.

Les obres de millora de la seguretat de la carretera C-66 entre Serinyà i Fares que la Generalitat va acabar l’any passat han deixat un tram pendent. Concretament, entre les rotondes d’accés al nucli i la pujada de Fares, al voltant del punt quilomètric 53 on la via travessa el riu Ser. El projecte ha quedat pendent d’eixamplar el pont per sobre el riu i també col·locar l’arbrat previst al llarg de la via.

L’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, destaca que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya contemplen una partida plurianual per afrontar l’eixamplament del pont i que puja a prop de 2 milions d’euros fins al 2024.

L’alcalde ha destacat que aquest tram a priori sembla senzill perquè no són gaires metres, però destaca la dificultat de l’orografia de la zona, amb terreny accidentat i que permet superar el riu Ser i el Serinyadell. Per això celebra que, encara que sigui en una segona fase, la Generalitat afronti una reforma necessària.

Projecte amb un pressupost de 6,1 milions d'euros

La reforma de la C-66 entre Serinyà i Sant Fer­riol, a l’entrada de Besalú, comprèn 5,4 km i tenia un pressupost de 6,1 mili­ons d’euros. El projecte busca millorar la seguretat de la via incloent una mitjana d’obra i millores als accessos. Ha suposat la construcció de quatre giratoris de grans dimensions, un a la zona de les Coves, dos a l’accés de Serinyà i un altre a Sant Ferriol. El projecte va patir un retard inicial per una modificació al projecte i també es va aturar uns mesos durant el confinament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text