Festes

Serinyà

Serinyà celebra el cap de setmana gros de la Festa Major de Sant Andreu

Ràdio Banyoles

Dimarts 22 de novembre · 13:27

Els pregoners d’aquest any han estat Pilar Castel, Maria Dolors Agustí i Josep Roura, a qui s’ha reconegut per la seva vinculació amb l’Ajuntament, i aquest cap de setmana hi haurà el gruix de propostes.

Serinyà encara el cap de setmana fort de la Festa Major de Sant Andreu amb un gruix d’activitats pensades per a tots els públics. El primer plat de la festa ja es va viure el diumenge passat amb la cercavila dels gegants i el pregó de la festa a càrrec dels treballadors de l’Ajuntament Pilar Castel, Maria Dolors Agustí i Josep Roura, que s’han jubilat en els últims anys.

Reconeixement a Aleix Garcia

A més de les activitats inicials, diumenge també es va reconèixer al remer del Club Natació Banyoles, Aleix Garcia Pujolar, natural de Serinyà i que ha obtingut dues medalles de plata, entre altres premis, en la Copa del Món de Rem. El punt final al primer cap de setmana de Festa Major el va posar l’artista Quim Vila amb un espectacle d’humor.

El gran gruix de la programació serà aquest cap de setmana, amb propostes pensades per a tots els públics i amb especial atenció als joves, tal com destaca el regidor de Joventut i Festes, Marçal Prat.

Activitats per a tots els públics

La programació d’aquest cap de setmana arrencarà divendres a les 19.30 h amb el ‘Correfoc xiqui’ amb inici a la plaça de Sant Andreu. Posteriorment, a les 21 h es farà un sopar de pizzes i música per a joves a Can Beia. El dissabte serà la jornada on es concentraran gran part de les propostes pensades per a tots els públics, destacant la presentació del grafit a l’entrada del camp de futbol en el qual hi haurà un esmorzar per a tothom.

A les 17:30 h de la tarda hi haurà el concurs d’avions de paper reciclat que es farà al pavelló municipal. A les 20 h serà el moment pel tradicional concurs de coques i ratafies, que serà la prèvia al sopar de festa major. Els tiquets ja es poden comprar a l’Estanc Ayats, als Supermercats Can Parés i Suma per un preu de 8 euros. La nit de dissabte es tancarà amb un espectacle sorpresa que començarà a les 22 h que serà la prèvia al concert amb el grup Coi els Montgrons i un DJ fins a les 2 de la matinada.

Els actes més tradicionals seran el diumenge amb l’ofici solemne de les 12:15 h a l’església de Sant Andreu amb l’Orquestra Selvatana que interpretaran sardanes a la plaça Major. La mateixa formació serà la que farà el concert i ball de festa major des del pavelló municipal a partir de les 18 h. A les 21 h els focs artificials donaran per finalitzada la Festa Major de Sant Andreu.

Recuperació de la normalitat

L’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, ha apuntat que “el pregó va servir per homenatjar a tres persones molt vinculades i que han estat uns pilars per l’Ajuntament.” També ha aprofitat per destacar que “la festa d’enguany serà per oblidar aquelles celebracions amb restriccions i que servirà per continuar recuperant la normalitat d’una Festa Major”.

Els dos darrers actes de la festa es faran dilluns 28 de novembre, dia de festa local, amb un concert infantil a les 17 h, amb una xocolatada popular al pavelló i un taller de realitat virtual per a joves a Can Beia a les 18 h pel que cal inscripció prèvia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text