Festes

Serinyà

Serinyà celebra a partir d’aquest dissabte la Festa Major de Sant Andreu, que s’allargarà fins al 29 de novembre

Ràdio Banyoles

Divendres 19 de novembre 2021 · 14:59

La celebració recupera el format presencial i presenta algunes novetats com els focs artificials, una cursa d’avions de paper o un espectacle teatral amb l’artista Toni Albà.

Serinyà iniciarà aquest cap de setmana les activitats de la Festa Major de Sant Andreu, que se celebrarà fins al dilluns 29 de novembre. Del programa, destaca la recuperació de la majoria d’actes, després que l’any passat s’hagués de celebrar en format virtual, i la incorporació de diferents novetats com els focs artificials, una exposició conjunta d’una vintena d’artistes del municipi o una cursa d’avions de paper.

El regidor de Joventut i Festes de l’Ajuntament de Serinyà, Marçal Prat, ha destacat que han intentat realitzar una programació “festiva i pensada per a tots els públics.” Concretament, el regidor ha destacat l’exposició ‘Arts plàstiques a Serinyà’ que s’inaugurarà aquest dissabte i que reuneix les obres de 24 artistes del municipi a la sala d’exposicions de Can Xerric.

Les activitats continuaran diumenge al matí amb la cercavila de gegants de Serinyà, acompanyats pels Fidulins, i el pregó de Festa Major que farà l’actor Toni Albà a la plaça de l’Ajuntament. Després del pregó hi haurà vermut popular i a les 6 de la tarda tindrà lloc l’actuació teatral ‘Bufonant’ del pregoner d’enguany al pavelló municipal.

Gruix d’activitats

El gruix d’activitats de la Festa Major seran el següent cap de setmana, a partir del divendres 26 i fins al dilluns 29 de novembre quan s’han programat una vintena d’actes per a tots els públics. Entre les novetats, destaca la cursa d’avions de paper reciclat que es farà el dissabte a la tarda al pavelló, la recuperació del sopar popular, amb el tradicional concurs de coques i ratafia, o els focs artificials que es faran diumenge al vespre davant l’Ajuntament. Balls en línia al pavelló, correfoc xiqui, taller per a la gent gran, concerts amb Wasa Corporation i l’Orquestra Selvatana, xocolatada o concert infantil amb el grup Tina i Rikus complementen la programació.

Mesures covid i carnet vacunal

Marçal Prat ha apuntat que a diferència d’altres festes s’han relaxat les mesures per fer front a la Covid-19, però que l’Ajuntament mantindrà l’obligatorietat de la mascareta i les distàncies de seguretat. Sobre la possibilitat de fer balls, el regidor ha afegit que demanaran el carnet vacunal i que s’haurà de dur sempre la mascareta posada.

Cartell de Festa Major

El disseny del cartell d’aquesta edició ha anat a càrrec de Martirià Pagès, resident a Serinyà, que explica que la seva idea principal ha estat reproduir l’escut del poble, reinterpretant els elements gràfics com poden ser la creu de Sant Andreu o el bàcul de l’abat.

La Festa Major de Sant Andreu està organitzada per l’Ajuntament de Serinyà amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Futbol Club Serinyà, el Club Patinatge Serinyà i l’entitat Somiatruites.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text