Esports

Banyoles · Camós · Pla de l'Estany · Porqueres · Serinyà

Se suspèn la Marxa Popular de Banyoles i el Circuit de Curses Populars s’adapta a la situació sanitària

Ràdio Banyoles

Dilluns 16 de novembre 2020 · 13:37

La prova banyolina obria el calendari a finals de mes i el circuit passarà a donar suport logístic a les cites sense classificacions conjuntes.

 

La pròrroga de les restriccions anunciada dijous passat pel Procicat manté tancats els pavellons esportius i els camps de futbol municipals fins, com a mínim, la setmana que ve. Només poden continuar amb els entrenaments i les competicions els equips que competeixen en lligues internacionals i estatals i els esportistes d'alt rendiment. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Banyoles ha decidit suspendre la 14a Marxa Popular de Banyoles que s’havia de celebrar el dia 29 de novembre.

 

La cita obria la 5a edició del Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany, que coordina el Consell Esportiu. Amb la pandèmia, els responsables han decidit adaptar-se a la situació sanitària i el Circuit seguirà donant suport als organitzadors de les diferents proves, però, tal com explica la coordinadora de l’activitat, Núria Díaz, s’elimina la classificació a causa de la inestabilitat, que no permet saber quantes proves s’acabaran desenvolupant i podran ser puntuables.

 

El calendari de curses previst

 

El circuit afrontava la 5a edició mantenint el nombre de proves, però ja ha caigut la de Banyoles. Tot i això, manté l’objectiu de fomentar la participació i la pràctica de l'esport popular. A hores d’ara, el calendari de les proves queda així:

 

  • XXV Cursa Popular de Porqueres – 8 de desembre de 2020
  • V Marxa solidària Serinyà – Mas Casadevall – 17 de gener de 2021
  • II Cursa Popular de Camós – 21 de febrer de 2021
  • XII Cursa atlètica Run-Run La Vall del Terri – 7 de març de 2021
  • III Cursa Popular de Fontcoberta – 18 d’abril de 2021

 

Núria Díaz ha explicat que els organitzadors de totes les proves han comunicat la seva voluntat de dur a terme les diferents curses en un format o altre adaptant-les a les circumstàncies del moment.

 

Adaptacions COVID

 

Per això, s’han inclòs mesures que s’han de seguir abans, durant i després de la prova per dur a terme les curses amb seguretat a més de requerir l’autoresponsabilitat dels participants.

 

A més a més, en cas de no poder celebrar la prova com inicialment s’ha previst i no disposar de dates alternatives, els organitzadors podran posar en marxa un format alternatiu adaptat a les restriccions vigents si ho creuen convenient.

 

Està previst que la setmana que ve s’obrin les inscripcions per la Cursa Popular de Porqueres, que el 8 de desembre ha de celebrar la 25a edició. De fet, les inscripcions a cada prova s’obriran 15 dies abans de les dates previstes i es podran formalitzar a través de la pàgina web del Circuit www.cursesplaestany.cat.

 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text