Societat

Banyoles

Sastres Paperers, reconegut amb el Premi Emprèn dels Premis Nacionals d'Artesania 2020 de la Generalitat

Ràdio Banyoles

Divendres 16 de juliol · 13:01

El guardó valora l’extensa trajectòria, la producció, difusió i formació de l’ofici de paperer, i la innovació que ha aplicat l’empresa.
F: @sastrespaperers
F: @sastrespaperers

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut l’empresa de Banyoles Sastres Paperers amb el Premi Emprèn dels Premi Nacionals d’Artesania 2020. El guardó s’atorga “per la continuïtat d’un projecte d’extensa trajectòria, la producció, difusió i formació de l’ofici de paperer, i la innovació aplicada tant en la qualitat com en l’eficiència productiva i la sostenibilitat”. El Premi Emprèn, a més, està dotat amb 2.500 euros.

Els Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, reconeixen artesans, entitats i empreses per correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li el màxim relleu mitjançant el reconeixement anual de la feina del sector.

El responsable de Sastres Paperers, Jordi Torrent, s’ha mostrat molt il·lusionat amb el premi, explicant que per presentar-se van argumentar àmpliament els mèrits, però no sabien si tindrien el reconeixement.

7è aniversari en plena forma

La notícia s’ha donat a conèixer aquest dijous, el dia que l’empresa celebrava el 7è aniversari. Sastres Paperers, però recull la llarga trajectòria d’Aquari Paper, el projecte de Toni Sardà i sumen més de 35 anys d’experiència en l’elaboració de paper artesanal, combinat amb l’organització d’activitats per a difondre l’ofici. Torrent assegura que el reconeixement és un impuls per mantenir la línia de treball del dia a dia des de la Farga d’Aram.

Més enllà del ‘Paper de Merda’

Aquest any l’empresa ha tingut un gran ressò mediàtic amb el seu ‘Dung Paper’ o ‘Paper de Merda’, paper fet a mà amb les fibres de cel·lulosa dels fems dels ases catalans de Can Serrallonga de Camós. Un projecte que els ha permès aparèixer a moltíssims mitjans i que ha contribuït a donar a conèixer la seva tasca. Més enllà d’això, però, Jordi Torrent defensa els diferents treballs de qualitat que ha dut a terme l’empresa, alguns d’àmbit internacional.

El lliurament, a final d’any

Els Premis Nacionals d'Artesania 2020 de la Generalitat han guardonat la trajectòria del mestre artesà orguener, Gerhard Grenzing, han atorgat el Premi Prestigia a l’Ajuntament de Ripoll; han reconegut la tasca de la mestra artesana del cuir Sandra Quílez amb el Premi Restaura; i el Premi al Talent Jove a Josep Safont. L’acte de lliurament dels Premis es farà a final d’any al Palau de la Generalitat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text