Medi ambient

Sant Miquel de Campmajor

Sant Miquel de Campmajor instal·la un cartell informatiu i adequarà el prat de Sant Nicolau per posar en valor l’espai natural

Ràdio Banyoles

Divendres 12 de febrer 2021 · 14:10

És una iniciativa conjunta amb Limnos que vol afavorir també la conservació del castanyer monumental de la zona.
F: Ajuntament de St. Miquel de Campmajor
F: Ajuntament de St. Miquel de Campmajor

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor i Limnos han instal·lat aquesta setmana un plafó informatiu al prat de Sant Nicolau, situat a 725 metres d’altitud dins el massís de Rocacorba. El paratge, molt conegut pels veïns de la comarca, es troba a tocar de la carretera cap al Santuari de Rocacorba. Situat dins el terme municipal de Sant Miquel de Campmajor, és un espai protegit inclòs dins els límits de la Xarxa Natura 2000 de les Muntanyes de Rocacorba. Tot i el seu interès natural, la zona s’ha anat degradant i no ha tingut un manteniment adequat els últims anys.

Ara, l’entitat ecologista Limnos i l’ajuntament, d’acord amb el propietari del terreny, han fet el primer pas per posar en valor l’espai. L’alcalde, Oriol Serrà, ha detallat que el cartell que s’ha instal·lat recull la informació de les principals característiques i elements d’interès natural de l’espai. Així, els visitants, que en època de pandèmia s’han multiplicat, poden prendre consciència i col·laborar en el manteniment i bon ús de la zona.

Pla de senyalització i manteniment

Ara les dues parts es posaran fil a l’agulla per redactar un pla per mantenir el prat, delimitar l’accés i senyalitzar un camí a peu al costat de l’ermita fins al Castanyer del Pla de Sant Nicolau, catalogat com a arbre monumental per la Generalitat.

El prat de Sant Nicolau, juntament amb la font i l’ermita, ha estat històricament un punt de trobada per excursionistes, famílies i esportistes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text