Equipaments

Sant Miquel de Campmajor

Sant Miquel de Campmajor està pendent de confirmar una aportació de 2 M€ dels fons europeus Next Generation

Ràdio Banyoles

Dimecres 15 de març 2023 · 14:42

Vinculada a la sostenibilitat energètica, l’ajuda permetria millorar aïllaments d’equipaments i apostar per les renovables.


Sant Miquel de Campmajor, el municipi més petit del Pla de l’Estany i que disposa d’un pressupost anual d’uns 450.000 €, està pendent de confirmar una subvenció dels fons Next Generation per valor d’1.974.254,15 €. Seria una ajuda per desenvolupar projectes vinculats a la sostenibilitat i la transició energètica.

Concretament, seran la rehabilitació i millora d’eficiència d’edificis municipals, aïllant els sostres, canviant les cobertes i millorant obertures; així com la instal·lació de plaques fotovoltaiques i sistemes de biomassa. Alhora, també s’adquirirà un vehicle elèctric d’ús municipal compartit amb la ciutadania i s’instal·larà un punt de càrrega de vehicles elèctrics.

Europa també ha aprovat subvencionar la pacificació del trànsit a la plaça del Sindicat, però en aquest cas les obres ja han començat i estan subvencionades per altres administracions. L’alcalde, Oriol Serrà, ha detallat que en cas de rebre l’aportació per a aquesta obra, el consistori haurà de renunciar a l’ajuda europea; però les altres tres línies podrien ser finançades al 100%.

L’alcalde ha manifestat que es tracta d’una subvenció molt important per un municipi com Sant Miquel, i permetrà tirar endavant projectes que d’altra manera no s’haurien pogut fer. En aquest sentit, l’ajuda europea suposarà un impuls molt important a l’eficiència energètica i econòmica del municipi.

L’Ajuntament ha rebut la notificació d’acceptació provisional d’aquests fons, i ara està ultimant els tràmits i complementant la documentació perquè s’acabin de confirmar les subvencions i s'engegui definitivament el procés per afrontar les obres. El consistori tindrà dos anys per fer-les i, a més, disposarà d’una bestreta per afrontar els pagaments des de l’inici.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text