Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Salut ha començat a vacunar grans dependents i majors de 80 anys al Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Divendres 26 de febrer · 18:08

Professionals sanitaris de l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles es desplacen als domicilis de les persones més vulnerables per facilitar la vacunació, que continuarà els pròxims dies.

El procés de vacunació contra la Covid-19 continua al Pla de l’Estany i aquesta setmana s’ha començat a vacunar els pacients més vulnerables majors de 80 anys dels diferents municipis. S’han format diferents equips de professionals sanitaris de l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles, que s’han traslladat als domicilis d’aquelles persones que no es podien desplaçar per a rebre la vacuna.

L’adjunta a direcció de l’EAP Banyoles, Marta de la Barrera, ha explicat que s’ha establert una priorització de casos i s’ha començat a vacunar les persones grans dependents i els seus cuidadors. Posteriorment, seguiran els pacients d’atenció domiciliària majors i menors de 80 anys, i finalment la resta de població major d’aquesta edat. La vacuna s’administra amb un vial del qual s’extreuen sis dosis i no es pot mobilitzar gaire, per això han de ser molt precisos amb l’organització.

Carpa de vacunació a l’exterior del CAP

Al llarg d’aquesta setmana ja s’hauran vacunat totes les persones grans dependents de la comarca, i els pròxims dies es faran els pacients d’atenció domiciliària i la resta de població major de 80 anys.

Les vacunes es continuaran administrant a domicili per a aquells pacients que no es puguin desplaçar, mentre que els que sí que poden fer-ho, se’ls administra la vacuna a la carpa que s’ha tornat a instal·lar a l’exterior del CAP de Banyoles, on es garanteixen les mesures de seguretat.

Les dosis, setmana a setmana

Marta de la Barrera ha detallat que el nombre de vacunes de què disposen el coneixen setmana a setmana, i per això aniran avisant via telefònica a les persones que s’hagin de vacunar a mesura que en tinguin confirmada la dosi.

Mòdul a l’exterior per descongestionar el CAP

Per altra banda, el CAP Banyoles està pendent de la instal·lació d’un mòdul prefabricat a la plaça Catalunya, on se centralitzaran totes les consultes relacionades amb la Covid-19 per descongestionar les instal·lacions centrals.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text