Escacs

Banyoles

S’ha tancat la Lliga Catalana d’escacs amb la participació de dos equips del Banyoles i dos del Porqueres

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de març · 13:57

Totes les formacions mantenen la categoria i combinen la competició amb la formació.
F: Club Escacs Banyoles
F: Club Escacs Banyoles
F: Club Escacs Banyoles
F: Club Escacs Banyoles

Des de mitjans de gener i fins al cap de setmana passat s’ha disputat la Lliga Catalana d’escacs amb la participació de centenars d’equips d’arreu del país. Del Pla de l’Estany hi han competit dos clubs, portant dos equips cadascun. El primer equip del Club Escacs Banyoles ha acabat 4t del grup de Preferent gironina i l’equip B ha salvat la categoria acabant en 8a posició del grup 1 de Segona Provincial. En el cas del Porqueres, l’equip A i B han compartit grup a Tercera Provincial i han acabat en 4a i 15a posició, respectivament.

El president del Club Escacs Banyoles, Antoni Oliva, ha explicat que l’objectiu era mantenir els dos equips a les respectives categories i s’ha assolit. Destaca que pràcticament tots els jugadors són locals i molts estan formats a la mateixa entitat, però explica les dificultats per poder completar les convocatòries setmana a setmana.

En el cas del Club Escacs Porqueres, creat fa dos anys, manté els equips a Tercera Provincial i, fins ara, l’equip A estava imbatut. La derrota del cap de setmana contra el Blanes B en l’eliminatòria pel 3r lloc ha suposat la primera derrota de l’equip en dos anys.

Formació de joves

Més enllà de la Lliga Catalana, el president del Club Escacs Banyoles subratlla la tasca de formació que des de fa dècades fa l’entitat amb joves aficionats que volen aprendre aquest esport. Posa l’exemple de l’alt nivell de l’equip sub-12 aquesta temporada, molt a prop de les primeres posicions de la lliga gironina, i també del Campionat Català de grups d’edat, amb molta representació banyolina.

El Club Escacs Banyoles, juntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, organitzaran el dia 30 d’abril una trobada d’extraescolars d’escacs a la seu de l’entitat on s’espera la participació de desenes de nois i noies de la comarca que el practiquen al llarg del curs.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text