Sanitat, Salut

S’eleven a 21 els positius de Covid a l’escola de Serinyà, la majoria asimptomàtics

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 12:24

L’Ajuntament assegura que és un brot localitzat i els protocols funcionen adequadament, i la doctora Jaumà ha recordat a través d’un vídeo a les xarxes que cal complir el confinament.
Comunicat de l'Ajuntament de Serinyà
Comunicat de l'Ajuntament de Serinyà

El brot de coronavirus a l’escola Bora Gran de Serinyà suma 21 positius, 13 alumnes i 8 docents, amb quatre grups confinats, segons dades del departament d’Educació. Els primers casos es van començar a detectar la setmana passada, després de les vacances, i abans que es fessin els cribratges amb automostra ordenats pel departament.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat difós aquest dimecres al vespre, “quan es va confirmar el primer positiu, de seguida es va activar el protocol establert per evitar la propagació del virus, i es va confinar el grup sencer”. En els següents dies, seguint el protocol, es van practicar testos que van fer aflorar altres casos de covid-19, la majoria asimptomàtics i la resta “evolucionen sense complicacions”.

El consistori detalla que el brot “està essent monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries, amb la participació del personal de rastreig". Afegeix que "es tracta d'un focus molt localitzat, i els protocols per fer-hi front funcionen adequadament".

Crida d’atenció de la doctora Jaumà

Aquest dijous, l’Ajuntament també ha difós un vídeo en què la doctora del municipi Rosa Maria Jaumà adverteix de la importància de complir amb el confinament establert per les autoritats sanitàries, apel·lant a la responsabilitat dels ciutadans i recordant que “en un poble se sap tot”.

Jaumà aclareix conceptes “que amb els dies poden haver quedat difusos” com “confinament”, que implica quedar-se a casa per haver estat en contacte estret amb un cas positiu, o “aïllament”, que vol dir tancar-se en una habitació mantenint la màxima distància amb la resta de convivents.

L'Ajuntament de Serinyà també ha volgut traslladar un missatge de “calma i prudència" a la població i demana que tant els positius com els seus contactes estrets tinguin una actitud "responsable i respectuosa amb els altres" i respectin les mesures d'aïllament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text