Triatló

Banyoles

Roger Manyà i Ivet Farriols s’emporten el Banyoles Half Triathlon

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 de maig · 14:26

La cita ha reunit aquest diumenge 360 triatletes en la primera prova del calendari català després d’un any de parèntesi.
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles

Els triatletes Roger Manyà (Saltoki Trikideak) i Ivet Farriols (T3 Team) s’han endut la victòria al Banyoles Half Triathlon, el Triatló B de Banyoles. La competició, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Federació Catalana de Triatló, era també el Campionat Nacional de Catalunya en la modalitat de Triatló de Mitja Distància. Ha estat la primera prova de triatló després d'un any de parèntesis amb una participació de 360 esportistes.

La competició ha arrencat a l’Estany. Les adverses condicions atmosfèriques i la baixa temperatura de l'aigua han obligat per reglament a retallar la natació dels 1.900 metres previstos fins als 750, amb sortida i arribada al Club Natació Banyoles.

Posteriorment, els participants han fet 80 quilòmetres de ciclisme amb un doble circuit de dues voltes cadascun en bicicleta des de Banyoles fins a Esponellà i després, de Banyoles a Sant Miquel de Campmajor. La competició ha acabat amb la cursa a peu on els participants han hagut de completar un circuit de 3 voltes a l’Estany i per l’entorn del Parc de la Draga, amb un total de 20 quilòmetres i en un recorregut totalment pla.

En categoria masculina, la victòria ha estat per al triatleta Roger Manyà (Saltoki Trikideak) que ha dominat la prova des de l’inici amb un temps de 3 hores 25 minuts 29 segons. La segona posició ha estat per Erik Merino (Club Triatló Granollers) i el tercer ha estat Robert Budai (C.E.T. Distance).

En categoria femenina, Ivet Farriols (T3 Team) s’ha imposat amb un temps de 4 hores 2 minuts i 35 segons. En segona posició ha entrat Eva Ledesma (Club Esportiu Tri 4.40) i Sílvia Toscas (Club Natació Sitges) ha sigut tercera. Els clubs guanyadors han estat C.E.T Distance en homes i T3 Team en dones.

Restriccions de mobilitat

La disputa de la competició ha obligat a tallar diversos trams de carreteres entorn de l’Estany i a la comarca mentre es disputaven els sectors de bicicleta i cursa a peu.

Primera prova del calendari

El Banyoles Half Triathlon ha sigut la primera prova del calendari del triatló a la ciutat. La propera cita serà el Triatló Internacional, que se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 de setembre i que inclourà la Copa d’Europa Júnior de Triatló, el Campionat d’Espanya de Triatló i el Triatló de Catalunya, la prova degana de l’especialitat a Catalunya.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text