Estany

Banyoles

Retiren la barca Tirona de l’Estany de Banyoles per substituir-ne les bateries elèctriques

Ràdio Banyoles

Dimecres 13 d’octubre 2021 · 14:14

L’embarcació estarà una setmana estacionada a l’aparcament del restaurant la Masia per a les tasques de recanvi i manteniment, i després tornarà a l’aigua.

Una grua de grans dimensions ha retirat aquest dimecres de l’aigua la barca Tirona per poder iniciar les tasques de substitució de les bateries elèctriques. Els treballs, pendents de fa més d’un any, van a càrrec de l’Ajuntament de Banyoles, propietari de l’embarcació que explota una empresa privada per mitjà d’una concessió administrativa.

El regidor de Medi Ambient i Batlle d'Aigües de Banyoles, Albert Tubert, ha explicat que la substitució de les bateries estava prevista des de fa més d’un any, però el primer concurs per a dur-la a terme va quedar desert. Aquest fet, sumat a l’inici de la pandèmia, han provocat que el procés s’hagi allargat més del previst. A més, també s’ha esperat que acabés la temporada turística a l’Estany.

La barca serà traslladada a l’aparcament de l’antic restaurant La Masia, a tocar de l’estanyol del Vilar, on estarà estacionada per a fer-li la substitució de les bateries elèctriques. També s’aprofitarà per a les tasques de manteniment a què se sotmet l’embarcació anualment. Els treballs, licitats per 85.000 euros, s’allargaran una setmana.

Els treballs de retirada de la Tirona, que s’han allargat durant tot el matí, han generat molta expectació a la zona de sortida del camp de regates, on s’ha traslladat la barca per a les maniobres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text