Música

Porqueres

Rerelteló de Porqueres programa vuit propostes creades i interpretades per dones en la 7a edició

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de desembre 2021 · 14:35

Iaia, Stabat Mater i Anna Ferrer són alguns dels noms i, paral·lelament, neix ‘+ RET’ per estendre l'impacte de la cultura per tot el municipi.

Després de la prèvia d’aquest desembre amb l’actuació de Bicèfal i la representació de Somnàmbuls, Rerelteló de Porqueres ha programat la 7a edició de gener a abril del 2022. La cita cultural de petit format al Centre Cívic de Porqueres proposa una temporada per reflexionar sobre algunes de les realitats socials poc visibles i que la cultura mostra des d’una mirada artística. En total seran vuit espectacles de teatre, música i altres arts escèniques en un entorn privilegiat per viure la cultura de prop.

El director artístic del festival, Galderic Sanmartí, ha destacat que les propostes artístiques han estat premiades pel públic i la crítica i totes tenen un denominador comú: qui parlarà des de l’escenari seran dones. És una programació en la qual el cent per cent dels espectacles són creats i interpretats per dones, o que parlen de problemàtiques i realitats de les dones, i que evidencien la normalitat de la creació escènica actual.

Programació

La 7a edició del Rerelteló s’estrenarà oficialment el divendres 14 de gener amb ‘Iaia’ teatre documental de Mambo Project en el qual el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir-ne i reviure’n els records. La seguiran el monòleg de la multipremiada Montse Esteve Stabat Mater (28 de gener); el concert d’Anna Ferrer, presentant en primícia ‘Parenòstic’ (11 de febrer); l’obra de teatre sobre l’abús infantil Pruna, nominada als Premis Butaca 2021 (25 de febrer); la música de Sandra Monfort, amb l'estrena de ‘Niño Reptil Ángel’ (4 de març); la preestrena a Catalunya de l’obra de teatre Nua (Radiografia d'un trastorn) amb Ann Perelló (25 de març), la sorpresa musical Gabrilea Richardson (8 d’abril); i l’espectacle de dansa i poesia visual Migrare, de la Cia Maduixa (22 d’abril).

+RET, programació expandida

Com a novetat d’aquesta 7a edició, el cicle també ha posat en marxa la programació expandida +RET, propostes complementàries per apropar els artistes i la seva obra no només als espectadors, sinó també a l’escola, l’institut o la biblioteca, amb funcions, tallers de lectura i altres activitats. Segons Sanmartí, l’objectiu és crear xarxa, teixir complicitats amb l’entorn i que l’impacte de la cultura s’estengui per tot el municipi.

Com a exemple, l’activitat complementària +RET de l’obra de teatre ‘Iaia’ treballarà amb els nens i nenes de l’escola l’Entorn, que establiran un diàleg amb les seves iaies per descobrir objectes de la seva infància. Una mostra d’aquests records es podrà veure el dia de la funció.

Les entrades per a tots els espectacles es poden comprar anticipadament al web del Centre Cívic de Porqueres.

https://vimeo.com/649991697/ee32c1a9e2

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text