BTT

Porqueres

Recuperen l’Esperxada, adaptada a la pandèmia i amb prop de 300 participants

Ràdio Banyoles

Dijous 16 de setembre · 13:32

La cursa de btt organitzada pel Sendicat del Pedal torna aquest diumenge després que l’any passat se suspengués. El recorregut “marca de la casa” serà al voltant de Rocacorba i de Sant Patllari, que aquest cap de setmana també celebra l’aplec.
F: Sendicat del Pedal
F: Sendicat del Pedal

El Sendicat del Pedal ha decidit recuperar per aquest diumenge l’Esperxada, la 8a edició, després que l’any passat se suspengués a causa de la pandèmia. La cita forma part del calendari de la Copa Catalana de BTT Marató. D’aquesta manera, la prova seguirà els protocols establerts per la Federació Catalana de Ciclisme: es prendran temperatures als ciclistes, es restringirà l’accés a la zona d’arribada i s’eliminarà el paddock on es reunien els participants, entre altres mesures.

Un dels membres del Sendicat del Pedal, Narcís Calvet, ha explicat que la recuperació de l’Esperxada ha tingut molt bona rebuda, amb un bon ritme d’inscripcions, que només es poden fer en línia fins aquest dijous a la nit. La prova té un límit de 300 participants i Calvet confia que hi arribaran.

Recorregut “marca de la casa”

L’Esperxada comptarà amb un doble recorregut: l’XCM de 68 km i el de 42 km per a e-bikes. Narcís Calvet ha assegurat que han ideat un circuit “marca de la casa”, exigent tant tècnicament com físicament. I com en les edicions anteriors, passarà per Sant Patllari i Rocacorba; amb inici i arribada a la zona esportiva de Porqueres.

Coincidència amb l’Aplec de Sant Patllari

Aquesta 8a edició de l’Esperxada coincidirà amb l’Aplec de Sant Patllari que el Centre Excursionista de Banyoles celebra anualment a l’ermita d’aquesta muntanya del Pla de l’Estany.

El Sendicat del Pedal i el Centre Excursionista han emès un comunicat conjunt demanant tant a ciclistes com excursionistes respecte mutu i màxima prevenció per evitar possibles accidents per, així, “gaudir tots de l’entorn natural privilegiat que tenim”.

Les inscripcions per la 8a Esperxada només es poden fer en línia fins aquest dijous, 16 d’agost, a la nit al web del Sendicat del Pedal.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text