Comunicació

Banyoles

Ràdio Banyoles estrena nou portal web millorant l’accessibilitat i els continguts informatius

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 11:29

Les seccions dedicades als programes també guanyen pes i dinamisme en un portal que té l’objectiu de seguir sent el referent en informació local, en el 30è aniversari de l’emissora.

Ràdio Banyoles, que aquest any celebra el seu 30è aniversari, ha posat en marxa aquest divendres un nou web, que suposa la quarta versió del portal de notícies i entreteniment de l’emissora.

Màxima accessibilitat i modernitzant continguts

La tendència en la consulta d’informació a través dels dispositius mòbils, havia fet que el web de Ràdio Banyoles quedés desfasat. Per això, els responsables de l’emissora van posar èmfasi en la necessitat de millorar-ne la navegabilitat i fer-lo adaptable a tots els dispositius.

La regidora de Comunicació de l’Ajuntament, Clàudia Massó, ha destacat que la nova pàgina web “incorpora novetats i millores que permeten fer un pas endavant qualitatiu, tant pel que fa a la informació com als programes i espais dels col·laboradors, un dels pilars de l’emissora”.

Amb el nou portal web s’ha volgut modernitzar els continguts i els formats donant protagonisme els arxius sonors dels informatius. També les seccions dels col·laboradors de l’emissora, que compten amb una pàgina individual per a cada programa, que poden actualitzar-se ells mateixos; així com la graella de programació molt més entenedora i visual.

Uns canvis amb l’objectiu de mantenir el web com a referent en informació local, tal com ha destacat el director de l’emissora, Moisès Camós.

radiobanyoles.cat: la ràdio que es llegeix

Ràdio Banyoles va estrenar el seu primer web el 2005 en què bàsicament es publicaven les notícies que els Serveis Informatius elaboraven per l’emissora, a més de permetre l’emissió en línia.

Tres anys després, el 2008, es va potenciar l’eina amb un nou portal molt més ampli en el qual els programes i els col·laboradors adquirien molt més protagonisme. Aquest va rebre un premi E-TECH de noves tecnologies i també una menció de qualitat als premis de Ràdio Associació de Catalunya l’any 2009. El 2015, l’emissora va fer-ne una actualització mantenint-ne l’estructura i ampliant el portal web amb les xarxes socials.

Els usuaris, en creixement

Els últims tres anys, els usuaris de radiobanyoles.cat han anat en augment. El 2018, es van registrar 39.500 usuaris al portal, el 2019 van ser 48.000 i el 2020 han estat uns 55.000 usuaris que han visitat el web de Ràdio Banyoles.

Pel que fa al seu perfil, el 61% de les persones que consulten el web són joves entre 18 i 35 anys. Un 69% utilitza el mòbil per visitar el portal, un 28% l’ordinador i un 3% tauletes.

El disseny i desenvolupament del portal ha anat a càrrec de l’empresa Interactiu, de Cornellà del Terri.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text