Municipal

Banyoles

Quim Fernández (CiP): “Durant la pandèmia ha faltat un pla d’ajudes globals de l’ajuntament”

Ràdio Banyoles

Dimecres 16 de juny · 14:51

El grup minoritari a Banyoles reivindica el seu paper dialogant però fiscalitzador, reclama una investigació independent de les presumptes irregularitats en obra pública i reclama més planificació en urbanisme, cultura i promoció econòmica.

El regidor i portaveu de Convivència i Progrés (CiP) Quim Fernández Callís ha passat pels micròfons de Ràdio Banyoles per repassar l’actualitat de la ciutat quan s’ha arribat a l’equador del mandat municipal (2019-2023). CiP té des del juny del 2019 un regidor al consistori i s’estrena en política municipal reivindicant el seu paper dialogant i constructiu.

De la gestió de l’equip de govern recrimina una falta de planificació global en els aspectes clau del govern local, com l’urbanisme, la cultura, el medi ambient i la promoció econòmica. I, posant el focus en la gestió de la pandèmia, Fernández considera que s’ha fet una gestió raonablement bona per assegurar l’assistència social, però ha faltat un pla d’ajudes globals que marquessin clarament les necessitats i els objectius per ajudar la població, més enllà de línies de subvencions que s’han fet.

Convivència reivindica el seu paper assegurant que, tot i les diferències polítiques amb els altres grups, aporten idees per la ciutadania i tenen una actitud constructiva i dialogant, crítica quan és necessari, per actuar en benefici dels ciutadans de Banyoles.

Sobre la denúncia d’ERC-Junts per Banyoles de presumptes irregularitats en la certificació de dues obres públiques, Convivència reclama “prudència”. Volen que l’equip de govern doni explicacions en un ple extraordinari i haurien volgut que la investigació externa hagués anat a càrrec d’un tècnic independent i no d’un de la Diputació “per evitar suspicàcies”.

Entre les principals mancances de la política local banyolina, Quim Fernández reivindica un pla estratègic de cultura, una aposta per la sostenibilitat, polítiques d’habitatge globals i reivindicar l’Estany com a recurs natural.

En l’entrevista també ha repassat altres aspectes destacats com l’aprovació del POUM de la ciutat, la nova licitació de la recollida de residus i el seu paper a l’oposició, apuntant la voluntat de recuperar els Diàlegs de ciutat que s’havien engegat el 2019 i es van aturar per la pandèmia. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text