El xef Pere Arpa es mostra satisfet per la distinció i assegura que la retirada de l'estrella durant un any ha sigut una oportunitat i un repte.
L’espai de banquets i celebracions d’El Celler de Can Roca, el Mas Marroch de Vilablareix, va ser l’escenari ahir al vespre de la gala de presentació de l’edició 2017 de la Guia Michelin d’Espanya i Portugal. La principal novetat a les comarques gironines ha estat la recuperació de l’estrella que el restaurant Ca l’Arpa de Banyoles havia perdut inesperadament l’any passat.
El xef del restaurant, el cuiner Pere Arpa, que era present a la gala, es mostrava aquest matí molt satisfet pel fet d’haver obtingut de nou la distinció i agraïa el recolzament que ha rebut del sector al llarg de tot aquest any.
La primera estrella, l'any 2006
L’establiment banyolí, regentat per Pere Arpa i la seva dona, la sommelier Montse Lao, tenia una estrella Michelin des de l’any 2006. De fet, aquell any el restaurant guardonat va ser el Rebost d’En Pere, que l’any 2008 es va traslladar a l’edifici actual, al passeig de la Indústria, on Arpa i Lao van obrir l’hotel restaurant Ca l’Arpa, de 4 estrelles. L’any passat la Guia Michelin els va retirar la distinció, que ara han tornat a recuperar.
Pere Arpa assegura que no saben els criteris pels quals els la van treure ni tampoc els que han fet que els hi tornin a donar, però assegura que tot plegat ha estat una oportunitat per replantejar-se i per seguir aprenent. Arpa afirma que entenen la cuina com a cultura i que a partir d’ara continuaran treballant en la mateixa línia que els ha caracteritzat fins ara, apostant per la qualitat, la proximitat i la revisió de la cuina d'abans.
14 restaurants gironines amb estrella
La resta de restaurants gironins mantenen les estrelles que ja tenien: en total, la demarcació compta amb 11 restaurants amb 1 estrella Michelin, dos amb dues estrelles (el Miramar de Llançà i Les Cols d’Olot), i El Celler de Can Roca, l’únic amb tres estrelles.