Meteorologia

Pla de l'Estany

Protecció Civil activa les alertes per mal temps també al Pla de l’Estany fins dimecres a la tarda

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de novembre 2021 · 14:16

Els xàfecs han començat a la meitat sud de Catalunya, s'estendran cap al nord i es demana evitar desplaçaments innecessaris.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions (Inuncat) i també per vent per l’episodi de mal temps que ja afecta el sud de Catalunya i que s’allargarà fins dimecres.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) l’episodi de xàfecs intensos ha començat al sud del país i durarà tot el dimarts. Podran superar el llindar de 20 l/m² en 30 minuts i anar acompanyats localment de tempesta. De fet, han acumulat més de 150 l/m² en alguns punts de les Terres de l’Ebre. Amb el pas de les hores s’estendran gairebé a tot el territori, tot i que el vent no afectarà tant les comarques gironines. Al Pla de l’Estany l’avís per perill d’intensitat i per acumulació de pluja s’activa a partir de les sis de la tarda i tot dimecres.

Acumulació de pluges

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ha fet arribar l'avís de pluges intenses i d'acumulació d'aigua a tots els municipis afectats i ha demanat als ajuntaments que tanquin de forma preventiva tots els guals i punts inundables, així com que prevegin espais d'acollida per si fos necessari. Cal retirar amb antelació els vehicles de rieres o punts subterranis inundables perquè poden dificultar el drenatge i agreujar les inundacions.

Davant la previsió de fortes pluges, Protecció Civil també recomana reduir al màxim la mobilitat i, en tot cas, extremar la precaució en els desplaçaments i evitar les activitats a l'aire lliure durant les hores en què es preveuen els xàfecs més intensos. Cal evitar travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen acumulacions importants.

Protecció Civil recomana prestar atenció a l'evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del Twitter @emergenciescat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text