Sanitat, Salut

Fontcoberta

Primeres vacunacions contra la Covid-19 al Pla de l’Estany, a la residència La Torre de Melianta

Ràdio Banyoles

Dissabte 2 de gener 2020 · 13:50

Maria Argerich, de 89 anys, ha estat la primera persona vacunada contra la Covid a la comarca. En total s’han vacunat 27 residents i 13 treballadors del centre.

La campanya de vacunació contra la COVID a la Regió Sanitària de Girona s’estén progressivament arreu del territori que integra la Regió Sanitària de Girona i avui ha arribat a la comarca del Pla de l’Estany. El dispositiu s’ha desplaçat aquest dissabte a la tarda fins a la residència La Torre de Fontcoberta, on s’ha administrat la primera dosi a la usuària Maria Argerich Boixader, de 89 anys. Argerich s’ha mostrat contenta de poder-se vacunar i assegura que “ho hem de fer per un bé de tots”.

Minuts després, ha estat vacunada la primera treballadora del centre, Irina Ceuca, auxiliar de geriatria. En el seu cas, ha demanat que es vacuni el nombre més gran de gent possible i ha assegurat que cal confiar en els metges i professionals sanitaris.

27 residents i 13 treballadors vacunats

Les vacunes han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la residència La Torre de Fontcoberta i s’han administrat a 27 dels 28 usuaris del centre i a 13 de 16 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció.

Un equip integrat per quatre infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar les primeres 40 dosis en aquesta residència del Pla de l’Estany. El desplegament d’avui és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres. La previsió és que en els pròxims dies es continuï amb la vacunació en altres residències del territori.

Centre blanc, sense cap cas de Covid

Per a la priorització de les primeres residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència La Torre de Fontcoberta es tracta també d’una residència blanca, ja que no ha registrat cap cas de COVID durant tota la pandèmia.

El Pla de l'Estany és la sisena comarca on s’ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. El tret de sortida de les vacunacions el va donar el Gironès, amb el primer vacunat a la Residència Creu de Palau el diumenge 27 de desembre. En els dies successius s’han administrat les primeres dosis al Ripollès, la Garrotxa, l’Alt Maresme i la Selva i progressivament arribarà a la resta del territori.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text