Residus, Reciclatge

Porqueres

Porqueres redueix unes 400 tones de rebuig en el primer mig any de recollida porta a porta

Ràdio Banyoles

Dimarts 9 d’octubre 2018 · 13:51

El 84% dels usuaris utilitza el nou sistema i l’ajuntament, que en fa un bon balanç, farà noves reunions amb els veïns aquesta tardor.

 

L’Ajuntament de Porqueres està recopilant dades per analitzar el funcionament de la recollida porta a porta, que es va començar a implantar a mitjans de febrer d’aquest any. El consistori té dades detallades fins el mes de juliol, i es comencen a apuntar algunes tendències.

 

Durant aquest mig any s’han recollit 891 tones de residus domèstics i comercials, respecte a les 1.153 tones del 2017 (que són dades aproximades perquè també incloïen l’any passat el recorregut dels camions en algunes cases de municipis veïns).

 

Baixen les tones de rebuig

 

La xifra més rellevant és que la recollida de la fracció rebuig han baixat 408 tones respecte el mateix període de l’any passat. L’alcalde, Xicu Castañer, defensa que demostra el canvi d’hàbits dels ciutadans, que utilitzant el reciclatge redueixen el total de rebuig, i que suposa un estalvi econòmic i mediambiental pel municipi i la comarca.

 

En el balanç, la fracció orgànica (incloent el residu verd) ha augmentat en 135 tones, i també augmenta el reciclatge de vidre en gairebé 12 tones. El paper baixa una mica (2 tones) i els envasos són pràcticament els mateixos (pugen 0’87 tones).

 

Noves reunions amb els veïns

 

Totes les dades, actualitzades, s’explicaran en noves reunions per zones que es faran aquesta tardor i que han de servir per rebre les aportacions dels veïns. Des que es va posar en marxa el porta a porta ja s’han anat adaptant alguns detalls, com eliminar alguns aparcaments per facilitar el pas del camió, adaptar la ruta de recollida, la senyalització dels cubells amb tires reflectants i la incorporació d’una furgoneta “satèl·lit” que reforça el camió principal.

 

84% d’utilització

 

Agafant les dades de l’última setmana de juliol, s’ha constatat que es van utilitzar un 84% dels 1.620 cubells, i el consistori confia millorar la xifra. El percentatge no és tan alt en l’orgànica i en els envasos, i també es demostra que el rebuig es redueix moltíssim i es queda al 40%.

 

S’han eliminat també els problemes amb les àrees d’aportació de Lió, Puigsurís i Pujarnol, que fa uns anys s’havien convertit en petits abocadors descontrolats, i també han augmentat els usuaris de la minideixalleria, que són 3.433.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text