Urbanisme

Porqueres

Porqueres podrà tirar endavant l’urbanització de Puig Surís amb una subvenció de la Generalitat

Ràdio Banyoles

Dijous 1 de juliol 2010 · 12:32

Porqueres podrà tirar endavant l'urbanització de Puig Surís amb una subvenció de la Generalitat. El Govern ha seleccionat 52 urbanitzacions de 48 ajuntaments catalans, que rebran en total 14 milions d'euros per millorar zones urbanes amb dèficits urbanístics.

La Llei de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, aprovada el març de 2009, té com a objectiu millorar i establir els serveis urbans bàsics de les urbanitzacions construïdes entre 1956 i 1981.

El Govern ja va adjudicar l'any passat una primera convocatòria d'ajuts per redactar programes d'adequació que van beneficiar 36 urbanitzacions i va impulsar una prova pilot a 10 municipis durant la tramitació parlamentària de la Llei. El passat mes de febrer es va obrir la segona convocatòria de les subvencions per redactar programes d'adequació i també la primera per finançar l'execució de les obres d'urbanització. En total, s'impulsaran millores en 52 urbanitzacions, entre les quals la de Puig Surís de Porqueres.

Concretament, l'Ajuntament rebrà 300 mil euros per redactar un programa d'adequació del projecte, l'ajut màxim que atorga el Govern. Posteriorment, el consistori podrà presentar la sol·licitud d'ajudes per tirar endavant les obres.

L'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, ha explicat que el projecte inicial preveia en aquesta urbanització la creació de 204 parcel·les, però el consistori considera que aquesta opció no és viable. D'aquesta manera, es volen eliminar algunes parcel·les que encara no estiguin desenvolupades, sobretot les que es trobin en els terrenys amb més pendent.

Concretament, l'Ajuntament de Porqueres fa temps que treballa per arribar a un acord amb el propietari i acabar el desenvolupament urbanístic de la urbanització Banyoles Parc de Puig Surís. Es tracta d'una zona amb una vintena d'habitatges que es va començar a urbanitzar fa més de trenta anys, però que mai s'ha acabat del tot.

Al costat de Porqueres, 10 municipis de les comarques gironines van presentar la sol·licitud per a redactar programes d'adequació d'urbanitzacions. D'aquests, només sis han estat escollits pel Govern, on es preveu una inversió d'1 milió 145 mil euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text