Residus, Reciclatge

Porqueres

Porqueres passa a reciclar gairebé el 80% dels residus amb el nou sistema de recollida porta a porta

Ràdio Banyoles

Dijous 4 d’abril 2019 · 13:44

L’Ajuntament fa un molt bon balanç del primer any de funcionament del servei, tot i que reconeix que hi ha qüestions a ajustar com la flota de camions o la recollida de roba.

 

Aquest febrer ha fet un any de la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta a Porqueres. Durant la implantació del nou sistema, l’Ajuntament va repartir 1.720 lots de cubells i gràcies a les lectures amb xip es coneix que un 88% dels usuaris utilitzen el servei amb regularitat.

 

Destaca la recollida d’orgànica, que ha augmentat de les 138 tones recollides el 2017 a 387 el passat 2018; o la disminució de tones d’envasos paper i cartró que han entrat a l’abocador, passant de 1.115 tones a 344 l’any passat. També destaca el fet que la deixalleria i la recollida de trastos han passat de recollir 12,6 tones a recollir-ne gairebé 70 en el primer any del porta a porta.

 

L’alcalde, Francesc Castañer, ha fet un molt bon balanç de les dades, destacant el fet que a Porqueres s’ha passat de reciclar el 37% dels residus a gairebé el 80%.

 

La recollida de roba no funciona

 

El primer any del porta a porta ha servit per valorar aquelles coses que cal canviar per millorar la qualitat del servei i reduir les incidències. Un dels canvis que es durà a terme pròximament és la recollida de roba, que no està funcionant correctament. L’Ajuntament està valorant si torna a posar els contenidors de roba o canviar l’empresa que se n’ocupa, que no és la mateixa que la que gestiona la resta de fraccions.

 

Canvis en la nova concessió

 

També es preveu fer canvis a la flota de camions, ja que alguns són molt vells i no reuneixen les característiques òptimes per al porta a porta. Aquests canvis s’hauran de recollir en una nova concessió del servei de recollida comarcal, que venç aquest desembre. L’Ajuntament de Porqueres no descarta assumir el servei des del propi consistori.

 

L’aplicació del sistema de recollida porta a porta a Porqueres ha permès reduir la taxa d’escombraries, que va baixar entre 7 i 8 euros el 2018 i s’ha mantingut aquest 2019.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text