Obres públiques

Porqueres

Porqueres inverteix 195.000 euros per solucionar problemes d’inundabilitat al carrer Àngel Guimerà

Ràdio Banyoles

Dijous 9 de setembre 2021 · 13:47

S’està construint un nou col·lector d’aigües pluvials a tocar del Parc Manel Saderra, que millorarà el desguàs fins al rec Codines.

Des de fa unes setmanes s’estan duent a terme les obres de construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials a la zona sud del carrer Àngel Guimerà de Porqueres. Es tracta d’una obra pendent des de fa molts anys, aprovada el 2011 i revisada el 2019 que ha de permetre solucionar els problemes d’inundabilitat que sovint afecten aquesta zona de les Pedreres, entorn del Parc Manel Saderra.

Molt sovint, en episodis de pluja, aquesta zona s’inunda perquè les canalitzacions existents no tenen prou capacitat per desguassar l’aigua. Per això es construeix un tram de més de 230 metres d’un nou col·lector emplaçat entre el rec de Codines i la cruïlla del carrer Àngel Guimerà amb el carrer de les Pedreres. S’està obrint una rasa al llarg de tot el carrer per passar la nova canalització, es fan escomeses d'aigües pluvials a totes les parcel·les i es construiran nous embornals per incrementar la capacitat de recollida del sistema.

L’alcalde, Francesc Castañer, explica que les obres permetran separar les aigües brutes de l’aigua de pluja, connectar millor les sortides dels habitatges i augmentar el diàmetre de les canalitzacions per evitar inundacions a partir d’ara.

Les obres tenien un pressupost de 222.000 euros i s’han acabat adjudicant per 195.000 a l’empresa Artea. El projecte compta amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

Inclou un tram de claveguera al carrer Isaac Albéniz

En el procés d’adjudicació, com a millora de l’oferta, l’empresa es va comprometre a fer les obres d’un tram de clavegueram al carrer Isaac Albéniz, entre els carrers Estació i Juli Garreta. Aquesta millora suposarà un estalvi de 55.000 euros pel consistori, que ja volia tirar endavant l’obra i així es fan dues actuacions conjuntes que ajudaran a solucionar el problema d’inundabilitat a la zona.

Estava previst que les obres es fessin a principis d’estiu, però s’han retardat i han començat fa unes setmanes. Els treballs tenen un termini d’execució de tres mesos i s’aniran fent per trams, desviant el trànsit pels carrers adjacents.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text