Obres públiques

Porqueres

Porqueres inicia la reparcel·lació de Puig Surís i està pendent de la inscripció al registre de la propietat

Ràdio Banyoles

Dijous 5 de maig 2016 · 12:57

És el primer pas per fer la urbanització prevista, que puja a més de 3 milions d’euros i que no es durà a terme fins que hi hagi el consens de la majoria de veïns. Un d’ells ha presentat un contenciós contra el consistori.

 

L’Ajuntament de Porqueres continua fent passos per desencallar la urbanització de Puig Surís, una vintena d’habitatges situats al nucli de Pujarnol en una zona pendent d’acabar d’urbanitzar des de fa més de 30 anys. El consistori va aprovar el projecte de reurbanització a finals de l’any passat i també va iniciar la reparcel·lació dels terrenys.

 

En aquests moments, segons ha explicat l’alcalde, Francesc Castañer, l’Ajuntament està en condicions d’anar al registre de la propietat perquè cada propietari sàpiga quina parcel·la li pertoca i quina és la seva càrrega urbanística. Segons Castañer, aquest és el primer pas cap a la futura urbanització, tot i que entén que serà un procés llarg.

 

La previsió era que aquesta inscripció al registre es pogués dur a terme durant el mes d’abril, però de moment continua pendent i es podria fer els propers dies.

 

Un projecte que puja a 3 milions 117 mil euros

 

La reurbanització de Puig Surís és un projecte d’envergadura pressupostat en 3 milions 117 mil euros i preveu la urbanització d’unes 120 parcel·les. Amb aquest import, l’Ajuntament no el pot tirar endavant sense el suport dels veïns, i l’alcalde assegura que les obres no es duran a terme fins qui hi hagi un volum “suficient” de propietaris que hi estiguin disposats.

 

Segons ha informat l'alcalde aquest dimarts, un dels veïns ha presentat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament perquè no està d’acord amb els metres que li han quedat i no vol urbanitzar. El propietari, però, no havia presentat cap al·legació durant el període d’exposició pública del projecte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text