Turisme

Porqueres

Porqueres i Banyoles prioritzen desencallar l’aparcament d’autocaravanes a la zona del Vilar

Ràdio Banyoles

Dilluns 1 d’agost 2022 · 14:57

Es busca un model que repercuteixi econòmicament a la zona lacustre i de moment es descarten aparcaments a les Coves de Serinyà i a la zona esportiva de Porqueres.

Pas endavant en l’adequació d’una zona d’estacionament d’autocaravanes al Pla de l’Estany. L’Ajuntament de Porqueres i el de Banyoles treballen braç a braç per habilitar un espai a la zona del Vilar i donar així resposta a una demanda important a la comarca. El projecte que hi ha ara per ara damunt la taula és el de la zona del Vilar i s’han deixat en un calaix les propostes a les Coves de Serinyà i a la zona esportiva de Porqueres.

Sobre aquesta qüestió ha parlat l’alcalde del municipi i president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, en una entrevista a aquesta emissora on ha reconegut que la normativa que regula la matèria és “complexa”. Castañer ha explicat que es treballa de forma coordinada amb Banyoles i el Consorci de l’Estany perquè l’estacionament sigui una realitat. El mes de setembre s’haurà d’aprovar una modificació de planejament que li donarà un ús concret al terreny que hi ha a tocar de l’antic restaurant La Masia, davant l’Estanyol del Vilar.

Altres espais més endavant

Amb els esforços concentrats en l’habilitació de l’estacionament a la zona del Vilar es deixen aturades les altres propostes a la zona esportiva de Porqueres i a les Coves de Serinyà, que són complicades urbanísticament. Un dels llocs idíl·lics que hi hauria damunt la taula seria a l’Estany, amb una fórmula de finançament que repercutís al Consorci de l’Estany.

Francesc Castañer ha detallat que el full de ruta implica concentrar la presència dels vehicles en una zona de l’Estany, de manera que sigui possible “deixar més verge” la resta i contribuir així a la preservació de l’espai natural.

El projecte d’adequació d’una zona d’estacionament d’autocaravanes al Pla de l’Estany hauria de començar a caminar a partir del setembre, quan es faran les modificacions de planejament als consistoris. Actualment, cap dels dos municipis disposa d’una zona habilitada oficialment ni permet la pernoctació d’autocaravanes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text