Medi ambient

Porqueres

Porqueres enceta La Remoguda amb una brigada de neteja comunitària a la llera del Terri

Ràdio Banyoles

Divendres 24 de març · 14:06

L’activitat vol conscienciar sobre el resultat de tirar material no degradable pel vàter i reclamar un entorn net, reduint la petjada de carboni al municipi.

Porqueres ha organitzat aquest dissabte una jornada de neteja entorn de la llera del Terri al seu pas pel municipi. És la primera de les propostes de La Remoguda, una iniciativa del Centre Cívic que en aquesta primera edició pretén fer reflexionar sobre la petjada de carboni al municipi i emprendre mesures per reduir-la.

La neteja comunitària a la llera del Terri donarà el tret de sortida a tota una programació d’activitats al voltant d’aquesta temàtica, organitzades amb la implicació de l’escola L’Entorn i l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. El director del Centre Cívic de Porqueres, Galderic Sanmartí, ha detallat que la primera proposta vol reivindicar que s’emprenguin accions per evitar que es llencin residus al Terri, conscienciar la població del que passa si llencem material no degradable pel vàter i reclamar un riu net i ple de vida.

La brigada de neteja comunitària a la llera del Terri és aquest dissabte a les 10.30 h, amb punt de trobada a l’església de Mata. La idea és que tota la brossa que es reculli serveixi per fer una intervenció escultòrica a la plaça Major de Porqueres.

Una setmana d’activitats al municipi i a L’Entorn

A banda d’aquesta primera proposta comunitària, La Remoguda programa tota una setmana d’activitats per prendre consciència de la petjada de carboni al municipi i quines accions quotidianes podem emprendre per minimitzar-la. Entre altres, es farà la presentació de llibre Receptes al rescat, de Marina Montenegro (28 de març, 17.30 h, Biblioteca Carles Fontserè); una xerrada-taller de tips pel canvi (29 de març, 19 h, Centre Cívic); o un taller d’elaboració de detergents biodegradables (30 de març, 18.30 h, Centre Cívic).

Les propostes s’han organitzat en col·laboració amb l’àrea de Medi Ambient de Porqueres i l’escola L’Entorn, que també ha organitzat una setmana d’activitats de conscienciació amb els alumnes.

La Remoguda s’allargarà fins al dissabte 1 d’abril (12 h, Centre Cívic), quan s’ha programat l’espectacle familiar Teatre de paper, a càrrec de la companyia Rauxa. Les entrades, a un preu de 5 €, es poden comprar al web del Centre Cívic de Porqueres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text