Publicacions

Porqueres

Porqueres dedica el seu Conte de Llegenda a ‘La pedra de can Rovira’

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 d’abril · 14:03

El llibre, el 8è de la col·lecció, és obra de Laura Palomer i l’il·lustrador Ricard Bosch i es va presentar per Sant Jordi a la Biblioteca de Porqueres.

La col·lecció ‘Contes de llegenda’, editada pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany, s’ha reactivat aquest any amb la publicació de nous volums. El vuitè està dedicat a la llegenda ‘La pedra de can Rovira’ de Porqueres. El conte s’inspira en la llegenda de la pedra de can Rovira, de Puig Surís, recollida per Mossèn Lluís Constans i recuperada pel folklorista Àngel Vergés, sobre una pedra de grans dimensions que el dimoni va fer caure per aixafar la casa però Sant Martirià va intercedir per salvar-los.

L’autora del text, la porquerenca Laura Palomer, ha explicat que va rebre la proposta de l’Ajuntament de Porqueres i va treballar per adaptar el text juntament amb l’àrea de Cultura del Consell Comarcal. A partir d’aquí l’il·lustrador, el també porquerenc Ricard Bosch, va posar-hi la imatge. Palomer ha detallat que al conte hi ha afegit una protagonista, la Joana, per fer la història més propera als infants.

El llibre ja estava a punt el desembre de 2019 però la pandèmia ha endarrerit la seva publicació. El volum es va presentar divendres passat a la Biblioteca de Porqueres dins els actes de celebració de la diada de Sant Jordi. El llibre, que val 8 euros, es pot adquirir a l’equipament, al quiosc de Porqueres i a les llibreries de la comarca.

Laura Palomer s’ha mostrat molt satisfeta amb l’experiència de participar en aquest projecte de caràcter comarcal.

Contes de llegenda, editat pel Consell Comarcal, parteix d’una proposta d’Àngel Vergés per recuperar llegendes pròpies del Pla de l’Estany destinades al públic infantil a través d’un conte il·lustrat dedicat a cada municipi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text