Primària · Residus, Reciclatge

Porqueres

Porqueres crea La Remoguda, un programa d’activitats per remoure consciències a través de la coeducació

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de març 2023 · 13:53

La primera edició està dedicada a la petjada de carboni, inclou activitats per l’alumnat de L’Entorn i obertes a la comunitat, i arrencarà amb una brigada de neteja comunitària a la llera del Terri.

La Remoguda és una iniciativa del Centre Cívic de Porqueres per reflexionar al voltant d’un tema concret amb la voluntat de remoure consciències i contribuir a transformar la comunitat. La primera edició està dedicada a la petjada de carboni i com reduir-la, amb un programa de tallers i activitats amb l’objectiu de fer de Porqueres un municipi amb una petjada més verda.

El projecte busca la transformació a través de la coeducació, i en aquesta edició s’ha dut a terme amb la complicitat i la suma d’esforços de l’àrea de Medi Ambient del municipi i l’escola L’Entorn. D’una banda, s’ha preparat un programa d’activitats en horari lectiu, obert a la participació de les famílies i, per altra banda, una programació oberta al municipi amb propostes de conscienciació diverses.

El director del Centre Cívic, Galderic Sanmartí, ha detallat que la voluntat és que cada any es treballi un tema diferent, des de la mirada de la coeducació. En aquesta edició, s’ha optat per reformular la setmana del medi ambient de L’Entorn i crear un projecte més ambiciós, implicant tota la comunitat.

Una setmana d’activitats obertes a la comunitat

Les activitats en horari lectiu dirigides a la comunitat educativa de l’escola L’Entorn inclouen un espai de joc amb material reciclat, així com tallers, visites i sortides a l’entorn proper, i teatre. Pel que fa a les propostes obertes a la comunitat, s’iniciaran amb una brigada de neteja comunitària a la llera del Terri, i continuaran amb la presentació del llibre Receptes al rescat, de Marina Montenegro; la xerrada taller Tips pel canvi, taller d’elaboració de detergents biodegradables, mercat d’intercanvi de roba de segona mà, i l’espectacle familiar Teatre de paper.

També s'aprofitarà la iniciativa per presentar diversos projectes que ja s’estan duent a terme com el bicibús de l’AFA de L’Entorn o projectes audiovisuals a càrrec de l’alumnat de cicle superior.

Les propostes de La Remoguda s’iniciaran el 25 de març i s’allargaran fins a l’1 d’abril. Es pot conèixer el projecte i el detall de la programació al web del Centre Cívic de Porqueres, www.centrecivicporqueres.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text