Festes

Porqueres

Porqueres arrenca aquest divendres una Festa Major de recuperació de la normalitat prepandèmia

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de maig 2022 · 14:58

El pregó a càrrec d’Escambell donarà el tret de sortida a les propostes, que s’allargaran fins dilluns a diferents espais del municipi.

Porqueres celebrarà des d’aquest divendres i fins dilluns la 16a edició de la Festa Major, que recupera la pràctica normalitat després de dos anys de pandèmia. El pregó a càrrec de l’Associació d’educació en el lleure Escambell i la presentació del cartell per part de la seva autora, Anna Batlle, donaran el tret de sortida a la programació, amb més d’una vintena de propostes que s’allargaran fins al dilluns 16, dia de festa local.

La Festa recupera propostes com l’Homenatge a la Vellesa, la 15a edició de l’exposició de flors i l’Aplec de primavera, amb sardanes i castellers, o l’exhibició de gimnàstica artística al pavelló. També hi haurà concerts, activitats infantils, visites guiades, i ofici solemne.

Pel que fa a la programació musical de Barraques, el divendres torna a la zona esportiva de Miànigues, amb els concerts d’Eli Rodríguez, Seikos i Pelukass; mentre que diumenge els concerts seran com l’any passat a la plaça Major, amb la Ludwig Band i Damaris Gelabert.

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, s’ha mostrat satisfet per recuperar la normalitat de la festa i ha destacat la voluntat d’anar centralitzant els actes al centre del poble. En aquest sentit, enguany no hi haurà atraccions de fires a la zona esportiva, amb la intenció de recuperar-les l’any vinent en un nou emplaçament.

A la plaça Major hi haurà els concerts de l’Orquestra Montecarlo i Cabotatge Havaneres, a més de la instal·lació d’un parc de jocs infantils amb rocòdrom, inflables i circuit de karts.

Els actes es tancaran com és habitual amb la Gran Vedellada, que estrenarà nova ubicació a la pista coberta de l’Entorn. Pel que fa a l’esmorzar del Ganut es manté en el format de l’any passat als establiments de restauració del municipi, tal com ha explicat la regidora de Festes, Elisa Teixidor.

Durant la nit del divendres s’ha programat un servei de Bus Nit des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal i també hi haurà un Punt Lila.

La programació completa de la Festa Major de Porqueres es pot consultar la pàgina web municipal, www.porqueres.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text