Noves tecnologies

Porqueres

Porqueres amplia el desplegament de fibra òptica la mà de Parlem Telecom

Ràdio Banyoles

Dilluns 16 de maig · 13:55

L’empresa està instal·lant cablejat propi a Mata i també cobrirà els nuclis disseminats a partir de l’estiu.
L'Ajuntament de Porqueres ha arribat una cord amb l'operadora Parlem. F: Ajuntament de Porqueres
L'Ajuntament de Porqueres ha arribat una cord amb l'operadora Parlem. F: Ajuntament de Porqueres

L’Ajuntament de Porqueres ha anunciat el pla de desplegament de fibra òptica que durà a terme l’empresa Parlem Telecom al municipi. L’operadora de telecomunicacions catalana fa una aposta per Porqueres i els veïns i veïnes del municipi tindran un nou subministrador de fibra, a part de les empreses estatals que ja hi operen des de fa anys.

L’alcalde, Francesc Castañer, ha explicat que és un acord beneficiós per les dues parts perquè el pla de negoci de l’empresa enllaça molt bé amb l’interès del consistori per ampliar la cobertura de fibra òptica als nuclis del municipi, sobretot als diferents disseminats on actualment no està disponible.

La primera fase del desplegament cobrirà la zona urbana de Mata i Les Pedreres, el disseminat Paratge de Mata i el polígon industrial el Terri. En una segona fase s’ampliarà al poble de Miànigues. Tot plegat amb un nòdul de comunicacions instal·lat al mateix municipi, que assegura millor funcionament.

Els operaris ja han començat a treballar

El desplegament, de fet, ja s’està executant i des de fa unes setmanes es poden veure operaris passant el cablejat per alguns carrers. Els responsables de l’empresa esperen que partir del mes de juliol els usuaris d’internet i de fibra òptica podran començar a sol·licitar aquest servei a l’empresa Parlem Telecom. Els clients podran contractar fibra òptica fins a una velocitat d’1 Gbps.

L’acord entre l’Ajuntament i Parlem Telecom l’han signat l’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, i el CEO de l'operadora catalana, Ernest Pérez-Mas. Aquest dilluns, 16 de maig, en el marc de la festa major de Porqueres, s'instal·larà una carpa informativa de l'operadora de telecomunicacions al municipi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text