Cinema

Banyoles

‘Pacifiction’ d’Albert Serra s’endú els Gaudí a millor pel·lícula en llengua no catalana, direcció artística i fotografia

Ràdio Banyoles

Dilluns 23 de gener · 14:36

‘Alcarràs’ es corona com a millor pel·lícula de l’any i 'Un año, una noche', d'Isaki Lacuesta, ha rebut cinc premis.

L'Acadèmia del Cinema Català ha celebrat aquest diumenge la gala dels 15ns Premis Gaudí, que ha certificat l’èxit d''Alcarràs'. El protagonisme l'ha compartit amb 'Pacifiction', del banyolí Albert Serra, que ha recollit el Gaudí a millor pel·lícula en llengua no catalana, una categoria en la qual competien films aclamats pel públic i la crítica com 'Mantícora', de Carlos Vermut; 'La maternal', de Pilar Palomero; i 'Un año, una noche'. La considerada com la pel·lícula més assequible de la cinematografia del director banyolí també ha estat distingida amb el guardó a millor direcció artística, per Sebastian Vogler, i la millor fotografia, per Artur Tort.

Serra no ha acudit a la gala perquè és a Los Àngeles promocionant la pel·lícula. La productora d'Andergraun Films, la també banyolina Montse Triola, ha sigut l’encarregada de recollir el guardó recordant que, malgrat que el film no estigui rodat en català, tot l'equip ho és. I ha apuntat també la voluntat de portar el cinema de Catalunya a Europa.

A la gala s’hi va desplaçar tot l’equip, una bona part del qual és de Banyoles, i van pujar a l’escenari acompanyant Montse Triola.

‘Alcarràs’ s'ha coronat com a millor pel·lícula de l'any als Premis Gaudí. La cinta de Carla Simón ha estat la guanyadora d'una nit en què també s'ha emportat l'estatueta a millor direcció, guió original, direcció de producció i el Premi del Públic. 'Un año, una noche’, la pel·lícula del gironí amb vincle a Banyoles Isaki Lacuesta sobre l'atemptat a Bataclan, un relat basat en el llibre 'Paz, amor y Death metal', del supervivent dels fets Ramón González. Precisament, la cinta s'ha emportat l'estatueta a millor guió adaptat per la feina d'Isa Campo, Fran Araújo i el mateix Lacuesta, a més de la de millor muntatge, música original per Raül Refree, millor so i millors efectes visuals. El palmarès, molt repartit, també ha fet espai per a 'Suro', amb la millor direcció novella per Mikel Gurrea i distincions per als seus protagonistes, Vicky Luengo i Pol López.

Homenatges a Agustí Villaronga

L'actriu Llum Barrera ha estat l'encarregada de conduir la tradicional gala de l'Acadèmia del Cinema Català, amb prop de 1.300 persones convidades. La cerimònia ha durat tres hores i ha tingut referències constants a la figura del director de cinema Agustí Villaronga, que precisament ha mort aquest diumenge a 69 anys.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text