Societat

Banyoles

Ona Anglada, nova presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya

Ràdio Banyoles

Dimarts 13 d’abril · 14:42

La banyolina, que des de l’any passat ja n’era vicepresidenta, estarà un any al capdavant de l’entitat, centrant la seva tasca en les vulneracions de drets humans vinculades als afectes de l’actual pandèmia.
F: Amnistia Internacional Catalunya
F: Amnistia Internacional Catalunya

La guionista i comunicadora audiovisual de Banyoles Ona Anglada ha estat elegida presidenta d’Amnistia Internacional Catalunya a la XXVII Assemblea General de socis celebrada dissabte passat. La banyolina és doctoranda en comunicació en la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i és la guionista i una de les creadores de la sèrie de TV3 “Les de l’hoquei“.

Des de 2013 és activista d'Amnistia Internacional i des de l’any passat ocupava la vicepresidència de l’entitat. Ona Anglada substitueix Maria del Carmen Ramírez, que deixa el càrrec que ha ocupat des de 2018. En una entrevista a aquesta emissora, la banyolina s’ha mostrat molt agraïda per la seva elecció per part dels socis i sòcies, i ha explicat que el seu mandat serà d’un any, ja que en fa cinc que forma part del comitè executiu i el límit és de sis.

A l’Assemblea d’Amnistia Internacional de dissabte passat també es va aprovar el Pla d'Acció de l'organització i el pressupost corresponent a 2021. La situació de vulneracions de drets humans vinculada als efectes de l'actual pandèmia centrarà enguany bona part del treball de l'organització, tant en l'àmbit internacional com a Catalunya i Espanya.

Defensa dels drets de les dones

Entre les accions a dur a terme, la defensa dels drets de les dones hi tindrà un paper destacat. De fet, Anglada va ser vocal de gènere de l’organització l’any 2016, i assegura que la violència masclista, sobretot arran de la pandèmia, serà una de les qüestions a treballar; però també la igualtat de gènere en l'àmbit intern de la mateixa entitat.

Llibertat de Sànchez i Cuixart

A l’Assemblea de dissabte, també es va refermar el compromís de l'organització per continuar treballant per aconseguir la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats des de 2017.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text