Cultura

Banyoles

Òmnium valora positivament la primera edició de les Baumes i ja prepara més xerrades de cara a l’octubre

Ràdio Banyoles

Dimarts 22 de juny · 13:47

Aquest dilluns s’ha fet la cinquena i última bauma del curs, sobre les violències que pateixen els alumnes LGBTI.
F: Òmnium Pla de l'Estany
F: Òmnium Pla de l'Estany

El febrer passat, Òmnium Cultural del Pla de l’Estany estrenava el projecte ‘Baumes de l’Estany’, una iniciativa per promoure propostes culturals de contingut crític a la comarca. Les dues primeres sessions, sobre novel·la negra i literatura eròtica en femení, van ser en format virtual per la situació de pandèmia; però a partir de l’abril les xerrades ja es van poder fer per forma presencial, amb dues sessions més a La Porta del Món. En aquest cas, sobre identitat cultural i feminismes, i sobre les qualitats de les herbes remeieres.

Aquesta primera edició de les Baumes s’ha tancat aquest dilluns amb la xerrada ‘Xerrem brut, sense embuts’, sobre les violències que pateixen les persones homosexuals. La proposta s’ha centrat en la novel·la ‘Eren ells’, de Carles Rebassa, amb la presència de l’autor i José Yépez, psicòleg especialitzat en gènere i sexualitat. Totes les sessions han estat moderades per la periodista banyolina Berta Artigas.

Fent balanç de la iniciativa, una de les impulsores i membres de la junta d’Òmnium, Rocío Abelenda, ha valorat positivament l’acollida de les Baumes, amb una participació fluctuant segons la temàtica, però amb una bona acollida general.

Noves Baumes a partir de l’octubre

Des d’Òmnium garanteixen la continuïtat de les Baumes, i ja estan treballant en una segona edició de cara a l’octubre, amb noves xerrades sobre diferents temes. La primera de les propostes girarà entorn de les bruixes, i segurament es farà a Camós. La idea és que les Baumes no se centrin només a Banyoles sinó que recorrin diferents municipis del Pla de l’Estany, en funció de la temàtica.

Les Baumes de l’Estany són una proposta d’Òmnium Cultural del Pla de l’Estany. L’objectiu és poder donar un impuls a les activitats culturals i literàries a la comarca, aportant un contingut crític sobre aspectes i temàtiques d’actualitat per remoure consciències.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text