Cultura

Banyoles

Òmnium proposa tres activitats culturals i reivindicatives a Banyoles fins l’1 d’octubre

Ràdio Banyoles

Dilluns 13 de setembre 2021 · 14:52

Dijous Víctor Garcia Tur presenta 'L'aigua que vols', Premi Sant Jordi; dissabte es farà el Sopar Estellés a la Porta del Món; i l’1-O torna Llums de llibertat.

Inici de curs intens per Òminum Pla de l’Estany, que organitza tres activitats culturals i reivindicatives aquest mes de setembre i octubre. Les propostes comencen aquest dijous dia 16 amb la presentació del llibre ‘L’aigua que vols’ de Víctor Garcia Tur. L’obra, guanyadora del Premi Sant Jordi, reflexiona sobre la família, la memòria, la mort digna, la llengua i la identitat en una història ambientada al Quebec un mes abans del referèndum per la independència del 1995.

La presentació tindrà lloc a l'Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles dijous a les 19.30 h amb la presència de l’autor. L’aforament és limitat a 25 persones i cal inscripció obligatòria a través d'aquest formulari.

Sopar Estellés

El dissabte dia 18 el restaurant La Porta del Món de Banyoles acollirà el Sopar Estellés. Es tracta d’una aposta gastronòmica i poètica dedicada al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. Un sopar amb recitacions poètiques de l’obra d’Estellés, amb moltes referències al menjar, al beure, al sexe, la mort o el país. Aquesta iniciativa va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de difondre el nom i l’obra de Vicent Andrés Estellés i se celebra anualment a més de 40 poblacions valencianes i catalanes un dia de setembre.

El sopar serà a partir de les vuit del vespre a La Porta del Món, el menú val 20 euros i hi haurà un aforament limitat per a 35 persones. Les inscripcions prèvies s’han de fer a través d’aquest formulari.

Llums de llibertat

I el divendres 1 d’octubre Òmnium Pla de l’Estany reprèn Llums de llibertat després d’un any sense poder-se desenvolupar a causa de les restriccions sanitàries de la pandèmia.

Aquest any el recorregut de Llums de llibertat començarà al parc 1 d’octubre de Banyoles i recorrerà les places més cèntriques de la ciutat. El fil conductor d’aquest itinerari serà la reivindicació de 6 drets fonamentals que s’han vist -i es veuen- trepitjats abans, durant i després de la pandèmia. Aquesta reivindicació culminarà al parc de la Muralla, deixant palesa la necessitat de construir un país lliure de desigualtats: el país que volem. Hi participaran entitats i personalitats de la comarca com Matthew Tree, Met Geli, La Porta del Món i grups musicals locals entre altres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text