Triatló

Banyoles

Nou èxit de participació i organització al cap de setmana de triatló internacional a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dilluns 6 de setembre 2021 · 14:46

La Copa d’Europa Júnior i el Campionat d’Espanya Elit han tancat la cita, amb més de 1.350 triatletes i unes 300 persones a l’organització.
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles

La Copa d’Europa Júnior de Triatló en modalitat esprint i el Campionat d’Espanya Elit en modalitat olímpica han tancat aquest diumenge el Triatló Internacional de Banyoles que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana amb la participació d’uns 1.300 triatletes. Totes les proves s’han disputat seguint el protocol marcat per l’Ajuntament de Banyoles i la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), amb estrictes mesures de seguretat i higiene per a esportistes, organització, voluntaris i públic.

La Copa d’Europa Júnior ha reunit 120 participants d’una vintena de països, que han recorregut els 750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu de la modalitat esprint. La victòria en la prova masculina ha estat per al valencià David Cantero (52’14’’) i en categoria femenina el títol ha sigut per a la sueca Tilda Mânsson (58’00’’), per davant de la catalana Maria Casals.

Al Campionat d’Espanya Elit, disputat en modalitat olímpica, hi han competit uns 180 triatletes, que han recorregut 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres de cursa en bicicleta i 10 de cursa a peu. La victòria en la prova femenina ha sigut per la mallorquina Xisca Tous (Isbilya – Sloppy Joe’s) i el triatleta David Castro (Eqtr – Rdacal Beyem) ha estat el clar dominador de la prova masculina.

El president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, ha destacat l’alt nivell dels participants de la competició europea “que no s’ha vist en les darreres deu copes d’Europa” així com del Campionat d’Espanya elit.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha reiterat l’èxit de l’11a edició d’una prova internacional a Banyoles “no només en l’àmbit esportiu, sinó també “pel gran impacte econòmic que ha suposat per la ciutat”.

F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles

Noguer també ha volgut destacar l’èxit de l’organització, que ha comptat amb uns 170 voluntaris que han contribuït en tasques d’atenció a esportistes, avituallaments, senyalització de circuits o dopatge. Sumant-hi el personal de la FETRI, tècnics, àrbitres, seguretat, serveis d’emergències i totes les persones involucrades a l’organització implica la feina d’unes 300 persones.

Federació i Ajuntament ja estan en negociacions per estrènyer i fer més forta la relació els pròxims anys.

Dissabte, les proves més concorregudes

El dissabte es van fer les proves més concorregudes. Els Campionats d’Espanya Juvenil i Júnior, que van reunir 346 triatletes, van obrir el cap de setmana amb la victòria de Nieves Navarro i Francisco Navarro en la categoria juvenil i Paula Sánchez i Nicolás Heredero en la júnior. El primer banyolí en la prova juvenil ha estat Biel Planas, que ha acabat dotzè, amb un temps 58’28’’. El podi d’equips l’han integrat el Club de Triatlón Diablillos de Rivas, l’ADSevilla i el CEA Bétera.

A la tarda, 706 triatletes van prendre part al Campionat d’Espanya de Grups d’Edat i al Triatló de Catalunya que s’han celebrat de forma simultània. Bruno Montefusco i Carmen Maria Rodríguez van guanyar la XXXV Triatló de Catalunya. El Campionat estatal es va repartir en dotze franges, dels 20 als 79 anys per cobrir 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de cursa en bicicleta i 10 quilòmetres de cursa a peu.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text