Municipal

Banyoles

Non Casadevall (Sumem): “L’equip de govern no defensa cap projecte il·lusionant per la ciutat, es limita a la gestió del dia a dia"

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de juny · 14:31

Sumem critica que Banyoles ha perdut oportunitats de millores en aspectes clau com el POUM, la recollida de residus i la protecció de l’Estany.

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, ha passat pels micròfons de Ràdio Banyoles per repassar l’actualitat de la ciutat quan s’ha arribat a l’equador del mandat municipal (2019-2023). Sumem té des del juny del 2019 dos regidors al consistori en la seva estrena en política municipal, tot i que és una formació vinculada a la CUP, que ja havia tingut representació els mandats anteriors.

Sobre la gestió municipal, Casadevall ha reconegut “una gestió del dia a dia més o menys eficient” del govern de Junts, però ha reclamat lideratge, planificació a llarg termini i idees per una ciutat de 20.000 habitants. En aquest sentit assegura que l’equip de govern “no té cap projecte il·lusionant per la ciutat” i creu que la pandèmia ha posat de manifest la falta d’idees, per exemple, no incloent cap partida específica per la Covid-19 al pressupost d’aquest any.

També s’ha mostrat molt crític amb el POUM aprovat definitivament fa uns mesos, indicant que “intenta no molestar a ningú”, manté el cotxe com a referència i no posa l’habitatge com un problema real, entre altres mancances.

Sumem reitera la demanda d’una investigació “realment independent” sobre les presumptes irregularitats en la certificació d’obres públiques i critica que s’hagi encarregat a la Diputació.

I sobre la nova licitació de la recollida de residus, critica que l’equip de govern no expliqui per què vol recuperar la gestió directa i considera que, amb la poca informació que ha transcendit, no s’apostarà per un model eficient, no es compliran els percentatges que marca la Unió Europea i suposarà un sobrecost pels ciutadans.

En l’entrevista, Non Casadevall també ha repassat aspectes de ciutat destacats com la necessitat de canvis importants en la mobilitat de Banyoles, la protecció de l’Estany i la reclamació d’un pla global de cultura, entre altres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text