Societat

Banyoles

Neix la marca de roba banyolina Eleusbrand, que recull fons per la lluita i investigació contra el càncer

Ràdio Banyoles

Divendres 18 de juny · 14:37

El projecte, sorgit arran de la mort d'un amic proper, vol crear consciència i visió social, especialment entre els joves, i recordar la importància de viure la vida i valorar les petites coses.

Eleus és un projecte que neix arran de la mort d’un amic, en Pau, a causa d’una leucèmia. La frustració, ràbia, tristesa i impotència per la pèrdua van portar el banyolí Enric Corominas, dissenyador de pàgines web, a canalitzar tota aquesta incomprensió en un projecte per mantenir viu el seu record. Amb la col·laboració de dos companys més va néixer Eleusbrand, amb una fase inicial que ha consistit en la creació d’un web que permet comprar samarretes i dessuadores de disseny propi per recollir fons en la lluita contra el càncer.

Segons ha explicat Corominas en una entrevista a aquesta emissora, l’objectiu és sentir-se útils i partícips en la lluita contra el càncer des del sector que més dominen.

Eleus vol contribuir en el fet que en un futur sigui més fàcil evitar que altres persones hagin de viure experiències semblants. També busca crear consciència i visió social, especialment entre els joves, de què és el càncer i quines afectacions té. I recordar la importància de valorar el fet d’estar vius i sans, així com aprendre a valorar les petites coses.

Bona acollida a les xarxes socials

El projecte està en una fase molt inicial, però ha tingut una molt bona acollida a través de xarxes socials i han rebut moltes comandes i missatges de suport. La producció va a càrrec d’una empresa externa, amb la voluntat d’incorporar algun taller tèxtil local o amb finalitats socials.

La idea és que els diners que es recaptin amb la venda dels productes vagin destinats a entitats i associacions que treballen en la investigació i lluita contra el càncer, i en suport als malalts i a les seves famílies, un àmbit en el qual consideren que cal incidir.

Tal com expliquen a la pàgina web del projecte, la paraula Eleus és el resultat de tres conceptes molt significatius per en Pau: elefant, leucèmia i Patronus, un dels encanteris més famosos de la saga Harry Potter.

Es pot trobar tota la informació de la iniciativa al web www.eleusbrand.com.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text