Serveis Socials

Pla de l'Estany

Neix el projecte TEAcompanyem per oferir més recursos en l’atenció de persones amb autisme i les seves famílies

Ràdio Banyoles

Dimecres 14 d’abril · 14:53

Un grup de 13 terapeutes impulsen una àmplia cartera de serveis especialitzats segons les necessitats de cada cas.

Aquesta setmana s’ha presentat el projecte TEAcompanyem, un servei destinat a famílies i persones amb el diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) de les comarques de Girona a partir de 4 anys i al seu entorn. Està impulsat per un grup de 13 terapeutes professionals amb una formació especialitzada i una llarga trajectòria en el món de l’autisme.

En una entrevista a aquesta emissora, la coordinadora del projecte, Carla Serra, ha detallat que el repte de la iniciativa és acompanyar durant tot el cicle vital les persones amb autisme i les seves famílies a través de serveis terapèutics, sensibilització i formacions.

Àmplia cartera de serveis

TEAcompanyem ofereix una àmplia cartera de serveis a través d’un equip multidisciplinari per poder atendre aspectes socials, terapèutics, de lleure, familiars i de formació. Concretament es treballarà l’estimulació sensorial, fisioteràpia, teràpia assistida amb animals, estimulació cognitiva, intervenció psicològica i habilitats socials, incidint també en l’oferta d’oci i lleure. Per a les famílies es crearan espais d’intercanvi, suport emocional, orientació i assessorament legal. I, a banda, s’oferiran formacions i xerrades informatives pensades també per millorar la sensibilització i la difusió de l’autisme a tota la comunitat.

TEAcompanyem es presenta sota el paraigua de la Fundació Autisme Mas Casadevall, però vol anar més enllà per crear una xarxa pròpia. I neix de la necessitat detectada per part de famílies i professionals de poder oferir un acompanyament més complet i més específic per a cada cas.

La presentació del projecte es va fer dilluns passat a través d’una taula rodona virtual amb més de 60 participants. Les persones interessades a poder contactar amb el projecte ho poden fer a través d’un formulari al web de la Fundació Autisme Mas Casadevall.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text