Festes

Pla de l'Estany

Municipis del Pla de l’Estany fan bans de prohibició de focs i petards en zones agrícoles i forestals

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de juny 2022 · 13:18

El risc d’incendi és alt i en alguns dels pobles la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de zones boscoses afecta pràcticament tot el terme municipal.

Alguns municipis del Pla de l’Estany, com Camós, Serinyà, Palol de Revardit i Esponellà, han optat per fer bans de prohibició de fer foc i llençar objectes encesos en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.

A Camós, des de l’Ajuntament es recorda a la població que queda prohibit encendre fogueres, focs d’esbarjo, llençar objectes encesos o qualsevol artefacte que contingui foc, en els terrenys forestals i agrícoles amb conreu de cereal i a la franja de 500 metres que els envolta. L’alcalde, Josep Jordi, detalla que s’ha pres aquesta decisió tenint en compte les característiques del municipi, envoltat de zones boscoses i també camps de cereal “en el seu moment més combustible”.

L’alcalde afegeix que el risc d’incendi al municipi i a la comarca és alt. Aquest fet, sumat a les altes temperatures d’aquests dies i la falta de pluges, fa que s’hagin d’extremar les precaucions.

Altres municipis de característiques similars a les de Camós, com Palol de Revardit o Serinyà, entre altres, també han emès bans de prohibició de fer foc a menys de 500 metres de zones forestals i agrícoles.

A Esponellà, foguera a Cal Baró i zones per tirar petards

A Esponellà, per la seva banda, s’estableixen diferents mesures de seguretat. S’estableix una foguera a Cal Baró d’Esponellà i s’habiliten tres zones del municipi per tirar petards: la pista de Cal Baró, la plaça de Centenys i la plaça de Vilert. A la resta d’espais públics del municipi queda prohibit tirar petards i coets.

A Sant Miquel, foguera i espais per petards

A Sant Miquel de Campmajor, s’encendrà una foguera amb la Flama del Canigó, i s’ha habilitat una zona per tirar petards a la zona esportiva. A les 10 de la nit, s’ha organitzat un sopar de revetlla a la plaça de les escoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text