Medi ambient

Cornellà del Terri

Moren dues cigonyes electrocutades a Cornellà del Terri

Ràdio Banyoles

Dimarts 2 d’agost · 14:27

Se sumen a la vintena d’exemplars trobats morts a Llagostera, que els Agents Rurals calculen que formaven part d’un grup migratori d’unes 200 aus, i des de Limnos reclamen sistemes de seguretat a les torres elèctriques.

Nou episodi de cigonyes electrocutades a les comarques gironines. Els Agents Rurals s’han trobat aquest dilluns al matí amb 25 exemplars morts a Llagostera (Gironès), i dos més al Pla de l’Estany, concretament a Cornellà del Terri. Segons informa l’ACN, fonts del cos apunten que podria haver-hi més animals morts, ja que algunes de les cigonyes han quedat malferides després de topar contra les línies elèctriques. Les cigonyes són molt voluminoses i poden electrocutar-se entre elles si una toca amb un cable i al mateix temps entra en contacte amb una altra au.

El president de l’entitat ecologista Limnos, Gerard Funoses, ha lamentat els fets, que malauradament no són un fenomen aïllat. Cada any, desenes de cigonyes moren electrocutades a les torres elèctriques del territori, on troben un lloc alt per dormir durant el seu viatge migratori.

Elements de seguretat a les torres elèctriques

Al Pla de l’Estany, els Agents Rurals localitzen i aixequen acta cada any d’una quinzena d’exemplars electrocutats. Per això, des de Limnos temen que aquests dos exemplars morts siguin els primers de nous casos, i reclamen una vegada més a les companyies elèctriques que posin els elements de seguretat necessaris per protegir aquestes aus en les torres d’alta tensió.

Segons apunten els Agents Rurals, les cigonyes mortes aquest dilluns formen part d’un grup migratori d’uns 200 exemplars que està creuant la demarcació. Habitualment, la migració de cigonyes es fa a partir de la segona quinzena d’agost, però aquest grup s’havia avançat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text