Educació

Banyoles

Més de 3.700 alumnes d’infantil, primària i ESO de Banyoles comencen el segon curs amb mesures Covid

Ràdio Banyoles

Dilluns 13 de setembre 2021 · 14:31

Les classes han arrencat amb normalitat, mantenint grups bombolla i mascareta; estrenant inversions a les escoles, nou edifici a l’Ins Brugulat i nou Pla de millora d’oportunitats educatives.

3.730 alumnes d’infantil, primària i ESO han iniciat el curs aquest dilluns sense incidències, mantenint la majoria de mesures instaurades l’any passat per contenir la Covid-19. Es tracta de 28 grups d’infantil (3 dels quals privats), 63 grups a primària (6 de concertats) i 55 grups d’Educació Secundària Obligatòria (4 de concertats), els mateixos que el curs passat. També es manté el mateix nombre de cicles formatius, tot i l’alta demanda, i els mateixos Batxillerats, que començaran classes en els pròxims dies.

Com a novetat, l’Ins Brugulat estrena nou edifici. Els treballs s’han acabat a contrarellotge i els alumnes d’ESO han pogut anar a classe amb normalitat aquest dilluns. Tot i això, queden alguns espais pendents i la reforma de l’edifici antic, que es desenvoluparà al llarg d’aquest trimestre.

La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha valorat positivament un inici de curs encara amb mesures per la situació de pandèmia, però amb més normalitat que el curs passat. També ha destacat l’augment de matrícula viva que hi ha hagut aquest estiu, amb nous alumnes que s’han repartit als diferents centres.

Obres a les escoles

La regidora ha explicat que, com és habitual, l’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per fer obres de millora i manteniment a les diferents escoles de primària, amb una inversió global de 50.000 euros. Concretament, s’ha instal·lat un pati tou a l’escola bressol La Balca; s’ha remodelat la sala de psicomotricitat de l’escola de la Vila “Baldiri Reixac”; s’ha col·locat una taula al pati de Camins; s’han instal·lat veles d’ombreig i s’ha pintat la barana exterior de l’escola Can Puig; i s’ha pintat i s’ha condicionat la gespa d’infantil al Pla de l’Ametller, entre altres actuacions. La inversió més gran s’ha fet a l’escola La Draga, on s’està habilitant una terrassa interior perquè sigui accessible. Una obra que s’ha fet en dues fases i s’acabarà per Nadal.

Pla de millora d’oportunitats educatives

Una altra de les novetats d’aquest curs és la continuació del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), que va implementar el curs passat el departament d’Educació per compensar les desigualtats educatives derivades de la Covid-19. Concretament, a Banyoles s’invertiran 55.000 euros en la contractació d’un tècnic del Pla Educatiu d’Entorn, la creació d’aules d’estudi assistit als centres i el finançament d’activitats de lleure.

Nou licitador a La Balca

Finalment, Ester Busquets ha recordat que aquest curs estarà marcat per un canvi en la concessió de l’escola bressol municipal La Balca. S’ha iniciat el procés de licitació del nou contracte, que s’adjudicarà a finals d’any.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text