Cultura

Banyoles

Més de 140 activitats a la programació d’arts escèniques, musicals, museus i patrimoni de tardor a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimecres 8 de setembre 2021 · 13:44

Àurea Màrquez, Clàudia Cedó, Pau Vinyals, Miquel Gil o Mariola Membrives són algunes de les propostes que es podran veure a la ciutat de setembre a desembre.

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles ha acollit aquest dimarts al vespre l’acte de presentació de la nova programació de Cultura Banyoles per al darrer quadrimestre de l’any. Inclou més de 140 propostes tant d’arts escèniques i musicals com de la biblioteca, de patrimoni cultural i dels Museus de Banyoles.

Pel que fa a la programació d’arts escèniques, inclou 12 propostes al Teatre Municipal i a la Factoria d’Arts Escèniques, amb espectacles com La Mascarada, de la companyia Els Pirates (2 d’octubre); la proposta ‘Una galáxia de lucièrnagas’, d’Aïna Tur, amb l’actriu Anna Alarcón (8 d’octubre); o la primera actuació a Banyoles de l’actriu Àurea Màrquez, que presentarà el monòleg ‘La dona del tercer segona’ (26 de novembre).

També actuarà per primer cop a Banyoles l’actor de Cornellà del Terri Pau Vinyals, format a l’Aula de Teatre, que presentarà el seu monòleg autobiogràfic ‘El gegant del Pi’ (12 de novembre), estrenat de manera telemàtica en el marc de la programació del Teatre Lliure de Barcelona. Ho ha destacat la tècnica de Cultura, Íngrid Calpe.

Àmplia representació local

La programació inclou una àmplia representació local. Clàudia Cedó presentarà a Banyoles la seva última proposta teatral just després d’estrenar-la a la Sala La Planeta en el marc del Festival Temporada Alta. Es tracta del muntatge ‘Els àngels no tenen fills’ (11 i 12 de desembre), un espectacle de teatre documental basat en les entrevistes prèvies a l’espectacle d’èxit Mare de Sucre, coproduït amb Escenaris Especials, que es podrà veure a Banyoles el 2022.

La nova programació d’arts escèniques per al tercer quadrimestre de 2021 s’iniciarà el cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre a La Factoria d’Arts Escèniques amb dos espectacles de producció banyolina: el muntatge ‘Al llindar de l’oblit’ de Joan Solana, i la proposta de dansa contemporània ‘Mut’ de la Cia. Indans Dansa.

Cor de Teatre serà present una vegada més a la programació, amb els muntatges ‘Scrooge’ (4-8 de desembre), ‘Ombres i llum’ (18 de desembre), així com amb les diferents representacions dels Pastorets de Banyoles. A més, i en el marc de la Festa Major de Sant Martirià, es podrà veure l’estrena de ‘Primavera’ (21-25 d’octubre, 29-31 d’octubre), del dramaturg Xavi Morató, amb un repartiment cent per cent banyolí amb David Marcé, Laura Pujolàs, Andrea Portella, Genís Casals i Tere Solà.

La programació d’arts escèniques també inclou les propostes ‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’, amb l’actor Joan Carreras, que es podrà veure en el marc del Temporada Alta (3 de desembre); o ‘El bon policia’, de Maldà Produccions (19 de novembre).

Miquel Gil i Mariola Membrives, a l’apartat musical

En l’apartat musical, la programació de músiques modernes portarà les propostes de Miquel Gil, amb la celebració del vintè aniversari del disc ‘Orgànic’ (13 de novembre); i Steve Smyth (10 de desembre) presentarà algunes cançons noves del seu repertori de música atemporal, amb un pop eteri i sofisticat amb notes de blues i folk.

Pel que fa a la programació de Joventuts Musicals de Banyoles, inclou els concerts del Trio Da Vinci (18 de setembre); la poesia musical de l’espectacle ‘El nus la flor’ (3 d’octubre); la Girona Jazz Project (4 de desembre); així com el tercer concert de la residència de Mariola Membrives a l’Ateneu (6 de novembre), amb un "work in progress" del treball ‘Yerma Sola’, una de les obres més emblemàtiques de Federico Garcia Lorca. Ho ha explicat el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola.

La programació de Cultura Banyoles per aquest tercer quadrimestre de 2021 inclou també el Festival FlamenGI que s’estrena amb un escenari a Banyoles, el 25 de novembre, amb la proposta de Cayana de la cantant de flamenc Anna Colom.

Cinema familiar com a novetat

Les propostes de Cultura Banyoles també inclouen la programació familiar de l’entitat T tela, amb quatre propostes per a diferent tipus de públics. Destaquen ‘Les aventures del lleó vergonyós’, de la companyia El Pot Petit; i ‘Les croquetes oblidades’, de Les Bianchis, amb dramatúrgia de Clàudia Cedó.

També continua la programació estable de cinema a l’Auditori de l’Ateneu, que inclou com a novetat una programació familiar, que es portarà a terme un diumenge al mes, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes, Miquel Cuenca. El regidor també ha destacat que el llibret inclou per primer cop les activitats de cultura popular, amb la voluntat de “trencar la frontera entre el culte i el popular”.

Entrades, des d’aquest dimecres

Les entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles es poden comprar des d’aquest dimecres al web www.cultura.banyoles.cat, i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, demanant hora.

La programació continua adaptada a les restriccions per la Covid-19 amb aforament restringit al 70% i caldrà ser al Teatre, l’Auditori o la Factoria 20 minuts abans de l’espectacle per facilitar l’entrada escalonada.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text