Piragüisme

Banyoles

Medalla de plata per Laia Pèlachs en K2 a l’europeu esprint de piragüisme i 5a posició per Pol Busquets en K4

Ràdio Banyoles

Dimarts 8 de juny · 13:01

Pèlachs ha guanyat la medalla en la distància de 1.000 metres fent parella amb Begoña Lazkano i també ha sigut 8a en K4. Albert Martí s’ha quedat a les portes del podi.
F: Federació Espanyola de Piragüisme
F: Federació Espanyola de Piragüisme

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la ciutat polonesa de Poznan el Campionat d’Europa absolut de piragüisme en la modalitat esprint amb la participació de 600 palistes de 35 països. A l’equip espanyol hi ha hagut tres palistes banyolins: Laia Pèlachs i Pol Busquets, del Club Natació Banyoles, i Albert Martí, del Kayak Tudense.

Pèlachs va aconseguir divendres la medalla de plata a la final del K2 1.000 metres amb la seva companya d’embarcació Begoña Lazkano del Donostia Kayak. Diumenge Pèlachs també va disputar la final del K4 500 metres, aconseguint la 8a posició amb la gallega Carolina Garcia i les asturianes Miriam Vega i Sara Ouzande.

Pèlachs ha valorat molt positivament la seva actuació a la competició explicant que al K2 sabien que podien donar un bon rendiment però no tenien clar si podrien aspirar a medalla. I sobre el K4 500, que és distància olímpica, ha detallat que pràcticament sense haver pogut entrenar han estrenat composició per preparar un nou cicle enfrontant-se als bots que participaran a Tòquio i han pogut mesurar forces per preparar l’assalt a París 2024.

El proper repte internacional de Laia Pèlachs tornarà a ser al mateix circuit de Poznan a finals de juny amb l’europeu sub-23, on aspirarà a medalla amb el K1 500.

F: Federació Catalana de Piragüisme
F: Federació Catalana de Piragüisme

Pol Busquets, 5è

L’altre palista del CNB, Pol Busquets, va ser 5è a la final del 4K 1.000 metres, competint amb el gallec Iago Monteagudo i els asturians Alberto Llera i Javier López. Busquets ha explicat que competien sense haver tingut gaire temps per preparar l’embarcació i sense expectatives de cap resultat concret, i s’ha mostrat molt satisfet amb la cinquena posició europea.

Albert Martí, a tres dècimes de la medalla

Un altre representant banyolí també va prendre part a l’europeu, Albert Martí que des de fa anys competeix amb el Kayak Tudense. Es va classificar per la final del K4 500 i el seu bot es va quedar a les portes de la medalla. Després d’haver encapçalat la prova bona part de la cursa, la tercera plaça es va escapar per tres dècimes en els darrers metres d’un final ajustadíssim.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text