Música

Banyoles

Manu Chao acústic i Cor de Teatre donen el tret de sortida aquest divendres a la 18a edició de l’(a)phònica

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de juny 2022 · 13:06

Fins diumenge, el Festival de la Veu oferirà quaranta actuacions i activitats paral·leles amb noms com Joan Miquel Oliver, Alba Morena, Birds on a Wire, Xarim Aresté o el Pony Pisador, entre altres.

Aquest divendres comença la 18a edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, amb les veus de Manu Chao acústic, Cor de Teatre, Alba Morena, Anna Ferrer i Xarim Aresté. Fins diumenge, el festival comptarà amb quaranta propostes per a tots els públics, fidel als seus inicis amb l’objectiu d’oferir diferents projectes artístics al voltant de la veu, amb artistes consagrats i altres per descobrir.

El director artístic del Festival, Francesc Viladiu, assegura que des dels seus inicis l’(a)phònica ha procurat estar dedicat a la veu, ser obert i on la ciutat fos l’aparador i l’escenari de les propostes. Viladiu afegeix també que en els darrers anys s’han distanciat de buscar els caps de cartell dels grans festivals i han intentat vincular encara més les activitats amb les entitats i amb Banyoles.

Cor de Teatre seran els primers en encetar la programació amb l’espectacle musical de carrer ESTOP (plaça Major, 18:30 h), coproduït per l’(a)phònica, la Marfà - Centre de Creació Musical i Somfònics. Una proposta amb tres accions que es podran veure en diferents horaris del cap de setmana. A continuació, tindrà lloc l’actuació d’Alba Morena (Auditori de l’Ateneu de Banyoles, 19 h), que presentarà el disc Las Dos Edades (autoeditat, 2021) a les comarques gironines; un concert amb la col·laboració del Taller de Músics. Més tard, es podrà veure l’espectacle Parenòstic d’Anna Ferrer (Teatre Municipal de Banyoles, 20:15 h), un homenatge a la saviesa popular i a la seva Menorca natal. A les 22 h (Club Natació Banyoles) arribarà un dels plats forts del festival: el concert de Manu Chao acústic, que oferirà temes nous i de sempre en format trio. Tancarà la primera nit el cantant i guitarrista de Flix Xarim Aresté, que presentarà Ses Entranyes (RGB Suports, 2022), el seu cinquè disc d’estudi (Juanola La Muralla, 23:55 h).

Fins al diumenge 26 de juny el festival comptarà amb quaranta propostes amb grans noms de l’escena nacional i internacional entre els quals destaquen noms com Pere Arquillué, Amorante, Joan Miquel Oliver, Rodrigo Laviña y su combo, Marc Parrot i Eva Armisén, MuOM, Birds on a Wire i El Pony Pisador, entre molts altres.

F: Festival (a)phònica
F: Festival (a)phònica

Les propostes artístiques es combinaran amb activitats paral·leles, en col·laboració amb diverses entitats, com exposicions, tallers o el Tast de concerts, amb propostes emergents a diferents establiments de la ciutat. L’objectiu és oferir una experiència global al voltant de la veu i ser un reflex de la vida cultural i musical del territori durant l’any.

El 72% de les propostes són gratuïtes i la resta d’espectacles de pagament van dels 5 als 20 € (anticipades). Les entrades per al concert de Manu Chao acústic, Joan Miquel Oliver i Música Nua s’han exhaurit. Queden les últimes localitats per a les actuacions d’Alba Morena i Maria Jaume, i segueixen a la venda les d’Anna Ferrer, Pere Arquillué, Marc Parrot i Eva Armisén, MuOM, Cor Jove Amics de la Unió i Birds on a Wire.

Es poden adquirir al web www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, amb cita prèvia). Pel que fa als tallers, tots requereixen inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat, al correu aphonica@altersinergies.com

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text