Rem

Pla de l'Estany

Manel Balastegui prepara des de Tòquio el debut als Jocs, aquest dissabte

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de juliol · 13:20

Amb Caetano Horta formen la parella més jove de la seva prova i afronten el repte amb ambició, sense pressió i l’objectiu de competir al màxim.
F: CN Banyoles
F: CN Banyoles

Dijous passat dia 15 de juliol Manel Balastegui, Caetano Horta i el seu entrenador, Carles Grabulosa, van volar cap a Tòquio per aclimatar-se i preparar in situ la competició de rem dels Jocs Olímpics. L’embarcació està entrenant aquests dies al Canal de Tòquio per debutar aquest dissabte 24 de juliol.

El bot ha tingut uns mesos de preparació molt complicats, amb la classificació definitiva el mes d’abril. Positius per Covid van impedir que Balastegui i Horta competissin a les Copes del Món i els van restar setmanes d’entrenament. Però arriben amb bones sensacions després de les últimes proves a l’Estany.

El tècnic, Carles Grabulosa, explica que han pogut millorar detalls i han notat l’evolució. En aquest sentit, esperen fer un pas endavant respecte a l’Europeu, l’última competició que van poder fer contra els rivals que es trobaran als Jocs.

Els més joves de 18 embarcacions

Balastegui, de 21 anys, i el gallec Horta, de 18, formen la parella més jove entre els 18 competidors del doble scull lleuger a Tòquio i el que menys ha competit conjuntament. L’equip transforma el hàndicap en fortalesa assegurant que remaran sense complexos, sense res a perdre i amb la màxima ambició.

Màxima ambició

El dissabte dia 24 remaran les eliminatòries, i els dos primers de cada regata passaran directes a semifinals estalviant-se la repesca. Com que hi ha marge entre regates, Carles Grabulosa explica que podran anar a totes des del principi, sense guardar-se res. I també es mostra ambiciós assegurant que han entrenat i han fet tot el que estava a les seves mans “per ser campions olímpics”.

El sorteig determinarà els rivals i l’horari, que serà el dia 24 pels volts de dos quarts de 5 de la matinada, hora catalana.

Els remers s’estan aclimatant a Tòquio, amb 7 hores de diferència horària, i amb ambient calorós i de forta xafogor. El camp de regates és d’aigua salada, que fa flotar més el bot, fa més vent i hi ha més onatge que a l’Estany, però estan entrenant per adaptar-se a les condicions de competició. A la Vila, les mesures per la Covid-19 són molt altes, amb pantalles, mesures d’higiene i test d’antígens diaris.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text