Futbol

Banyoles

Manel Balastegui, Jordi Jofre i Aleix Garcia preparen les proves internacionals de rem després d’una bona Open Primavera

Ràdio Banyoles

Dimarts 9 de març · 14:08

Els banyolins van sumar quatre medalles i destaca l’or de la juvenil Aina Arteman en la seva primera prova absoluta.
F: @silvia_puig.vermeia1973r
F: @silvia_puig.vermeia1973r

L’Estany ha acollit aquest cap de setmana l’Open Primavera de rem, organitzat pel Club Natació Banyoles i la Federació Espanyola, la primera competició amb distància olímpica per l’elit del rem en l’àmbit estatal amb la finalitat d’accedir a l’equip estatal, ha reunit a 16 clubs d’arreu del país. Els banyolins hi han pres part amb 10 embarcacions i han acabat amb quatre medalles: tres ors i un bronze. Manel Balastegui ha guanyat l’esquif lleuger, Jordi Jofre s’ha imposat al pes pesant, amb Aleix García tercer, i la juvenil Aina Arteman ha estat tercera en l’esquif individual, sumant l’or com a primera pes pesant de la prova.

L’entrenador de la secció, Carles Grabulosa, destaca la bona actuació dels referents i també el bon paper de les embarcacions més joves, que han pogut agafar ritme de competició pensant també amb l’Open per juvenils que es farà també a l’Estany d’aquí dues setmanes. En aquest cas, la medalla d’Arteman ha estat una sorpresa i un molt bon auguri per la propera competició.

Després de l’Open, la selecció estatal absoluta fa una concentració a l’Estany per preparar la temporada internacional. Balastegui, Jofre i Garcia s’han assegurat un lloc a l’equip i cadascun té un objectiu particular.

F: Federació Catalana de Rem
F: Federació Catalana de Rem

Jofre, a la repesca pels Jocs Olímpics en esquif

Jordi Jofre és qui té l’horitzó més clar perquè s’ha assegurat la plaça del bot estatal d’esquif absolut masculí que lluitarà a la repesca pels Jocs Olímpics, que es disputarà del 16 al 18 de maig a Lucerna (Suïssa). El seu tècnic ha subratllat que va fer una gran final diumenge, rendint al seu millor nivell el dia que es jugava la plaça i ara farà una concentració en altura a Sierra Nevada per preparar les seves opcions de ser olímpic.

F: Club Natació Banyoles
F: Club Natació Banyoles

Balastegui busca nou company

Manel Balastegui ha demostrat durant tot l’any ser el millor pes lleuger estatal i ara haurà de buscar nou company pel bot que té plaça als Jocs Olímpics. La seva parella els últims anys, Rodrigo Conde, ha canviat a pes pesant i ara el de Lladó prepararà aquestes setmanes a Banyoles la nova embarcació amb tres aspirants. La combinació que millor rendiment doni amb Balastegui disputarà l’Europeu, previst del 9 a l’11 d’abril a Varese (Itàlia), que serà la seva pedra de toc definitiva per afrontar els Jocs.

F: Federació Catalana de Rem
F: Federació Catalana de Rem

Garcia aspira a la repesca pels Jocs

En el cas d’Aleix Garcia, també ha quedat concentrat a Banyoles i prepararà un nou bot precisament amb Rodrigo Conde per buscar plaça a la repesca dels Jocs Olímpics en doble scull.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text