Música

Porqueres

Magalí Datzira presenta aquest divendres a Rerelteló el seu primer disc en solitari “Des de la cuina”

Ràdio Banyoles

Dimarts 21 de març · 13:02

L’àlbum s’inspira en moments viscuts i experiències recents, i té una sonoritat principalment acústica.

La contrabaixista, cantant i compositora Magalí Datzira arriba aquest divendres 24 de març al Centre Cívic de Porqueres per presentar el seu primer disc en solitari “Des de la cuina”. El concert tindrà lloc a les 20:30 h del vespre i queden les últimes entrades. Serà en format quartet, amb Magalí a la veu, Vernat a la guitarra i a la veu, Toni Mora als teclats, i David Gimeno a la bateria.

“Des de la cuina” es basa completament en temes propis i està enregistrat en contextos diversos, però sempre amb la calidesa i la proximitat com a elements clau. Parla de moments viscuts i experiències recents, i les cançons s’engloben en un espai domèstic i de refugi. Porta el segell de la discogràfica Bankrobber, i presenta una sonoritat principalment acústica amb temes en català, castellà, anglès, italià, portuguès i peces instrumentals. El director artístic de Rerelteló, Galderic Sanmartí, parla de la cinquena proposta de l’edició d’enguany.

La barcelonina Magalí Datzira des de petita que ha crescut en un ambient musical. S'ha format a la Sant Andreu Jazz Band de la mà de Joan Chamorro i, posteriorment, al Liceu, a l’ESMUC i al Conservatori d’Amsterdam. Ha actuat arreu de Catalunya i del món, i a partir de 2020 va començar a focalitzar-se en la seva carrera personal basada en cançons pròpies, com “Fruites” (2020), l’EP </3 (2021), el single Casida de la rosa, i “Ghosting” o “Pedres blanques” el 2022. La seva proposta es basa en el jazz, però beu d’influències diverses, del funk al pop electrònic, dels sons més intimistes i mediterranis als ritmes urbans.

Una audició exclusiva per a la gent gran

Com a activitat complementària al concert, i per tal d’apropar les noves sonoritats a un públic divers, Rerelteló convidarà la gent gran del municipi a una audició musical exclusiva amb la Magalí Datzira en què mostrarà la seva música i l’amor per ella. El concert de “Des de la cuina” del divendres 24 de març serà a les 20:30 h del vespre, i es poden comprar les últimes entrades a la pàgina web de Rerelteló a un preu de 10 €.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text