Obres públiques

Camós

Localitzen 35 tombes en la pavimentació de l’entorn de l’església de Sant Vicenç de Camós

Ràdio Banyoles

Divendres 21 de gener · 13:21

Són enterraments previs al segle XIX que han estat recuperats i catalogats pels arqueòlegs.

L’Ajuntament de Camós ha enllestit fa uns dies la pavimentació de l’entorn de l’església de Sant Vicenç. El projecte, però, s’ha alentit més del compte pel descobriment de 35 tombes a la zona, que han obligat a una intervenció arqueològica completa per catalogar i identificar les restes.

L’alcalde, Josep Jordi, ha explicat que les restes s’han localitzat al voltant de l’església i que són enterraments previs al 1866, quan es va inaugurar l’antic cementiri del nucli. Fins aleshores els enterraments es feien al voltant de l’església. El descobriment ha estat estudiat durant dos mesos per un equip especialitzat d’arqueòlegs.

Fa cinc anys, quan es va arranjar l’entorn de l’església de Santa Maria, en un altre punt del municipi, es van descobrir les restes de l’absis de l’antic temple romànic i també es van trobar dos enterraments de l’edat mitjana.

Segons ha avançat aquest dijous El Punt Avui, les tombes de Sant Vicenç són enterraments d’entre els segles XVI i XIX. Les res­tes s’han estudiat al laboratori per fer-ne un estudi més apro­fun­dit i poste­ri­or­ment es dipo­si­ta­ran als magat­zems del Ser­vei d’Atenció als Museus (SAM) de Pedret. El mateix article detalla que pràcticament tots els ossos corresponen a homes i dones adults i que es dona per des­comp­tat que a més pro­fun­di­tat hi ha d’haver enter­ra­ments de més anti­gui­tat que no han estat excavats.

Inversió de 31.000 €

Pel que fa al projecte, ha consistit en la pavimentació de l’accés i l’entorn a l’església, fins ara de terra, amb llambordes i paviment rústic. L’obra ha suposat una inversió d’uns 31.000 €, amb una subvenció de la Diputació de Girona.

Els treballs han acabat just perquè es puguin inaugurar aquest cap de setmana en la festa de Sant Vicenç. L’Ajuntament ha hagut de variar la programació prevista i només manté l’ofici solemne i la celebració del cagaburro a l’aparcament del pavelló, organitzat per l’associació juvenil Tabitum.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text