Medi ambient

Pla de l'Estany

Limnos farà aquest cap de setmana l’habitual cens d’ocells aquàtics hivernants al Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Divendres 14 de gener · 13:33

L’activitat que es fa a totes les zones humides de Catalunya entre el 10 i el 20 de gener es farà al Riu Fluvià i a l’Estany de Banyoles.
F: Limnos
F: Limnos

El cens d’ocells aquàtics hivernants que es fa a totes les zones humides de Catalunya entre el 10 i el 20 de gener de cada any es farà aquest cap de setmana al Pla de l’Estany. L’entitat ecologista Limnos ha organitzat una sortida per aquest dissabte al riu Fluvià i una el diumenge a l’Estany de Banyoles.

El president de l’entitat, Gerard Funosas, ha explicat en declaracions a Ràdio Banyoles que a la sortida a l’Estany es faran dos grups diferents i que es trobaran a mig recorregut amb l’objectiu de fer un recompte creuat i així poder agafar el màxim nombre de població. Funosas ha fet una crida als voluntaris de Limnos a venir especialment a la ruta a l’Estany.

Riu Fluvià i Estany de Banyoles

La primera de les jornades al riu Fluvià començarà a les 8.30 h del matí a la gasolinera de Serinyà. Des d’allà es farà un circuit en cotxe i a peu des de la resclosa del municipi fins a Esponellà, amb possibilitat d’allargar-ho fins a Parets d’Empordà. De cara a diumenge tindrà lloc el 25è Cens d’ocells aquàtics hivernants a l’Estany de Banyoles. El tret de sortida serà a les 8 h del matí al Club Natació Banyoles i es farà una volta a l’Estany i a les llacunes de Can Morgat per comptar els ocells aquàtics.

Gerard Funosas apunta que la previsió és poder detectar algunes espècies singulars, com el gavinot, o comprovar l’evolució del nombre de fotges, que ha anat de baixada en els darrers anys. També es farà recompte de cigonyes hivernants i de gavians, que en els darrers anys s’han dispersat en altres punts cosa que en dificulta el recompte.

Per a les dues sortides Limnos recomana dur prismàtics i roba d’abric i cal fer una inscripció prèvia per correu electrònic a limnos@limnos.org. Per a la ruta del Fluvià és preferible tenir coneixements bàsics d’ornitologia, mentre que per la de l’Estany no cal experiència ni nocions expertes sobre els ocells.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text