Denúncies

Porqueres

Limnos denuncia públicament una tala d’arbres al turó de Miànigues

Ràdio Banyoles

Dijous 13 de gener · 13:51

L’entitat ecologista lamenta una rompuda forestal en una propietat privada que ha comportat la desaparició d’arbres centenaris i critica que s’hagi fet sense les autoritzacions ambientals corresponents.
F: Cedida
F: Cedida

L’entitat ecologista Limnos ha denunciat públicament a través d’un comunicat una rompuda forestal feta pel propietari d’uns terrenys situats al turó de Miànigues, al municipi de Porqueres. L’entitat detalla que aquesta tala ha preocupat els veïns de la zona, ubicada a prop del cementiri, ja que s’ha eliminat un pi de dues branques que era molt conegut a la zona i també part d’un espai conegut com “la plaça de Miànigues”, de titularitat pública. Un veí de la zona també ha lamentat els fets i ha informat que aquesta tala ha comportat la desaparició de diverses alzines centenàries.

El president de Limnos, Gerard Funosas, ha recordat que, encara que sigui una propietat privada, aquest tipus de rompudes necessiten autorització mediambiental; i s’està comprovant si aquesta comptava amb els avals pertinents, ja que hi ha certes discrepàncies en aquest sentit per part de les administracions. Funosas detalla que han optat per denunciar públicament els fets, lamentant la tala d’elements naturals importants per la comunitat que no estaven ben protegits per l’administració.

F: Limnos
F: Limnos

Segons ha explicat el president de Limnos, els Agents Rurals van aixecar acta dels fets, que estan essent comprovats per la secció de Boscos i Recursos Forestals del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Tot i això, l’entitat lamenta la lentitud de l’administració en aquest tipus de tràmits i comprovacions, i assegura que “el mal ja està fet”.

Veïns de Miànigues han denunciat i lamentat la rompuda forestal en aquesta zona d’interès situada prop del que antigament havia sigut l’antiga plaça major del poble. La tala també ha estat denunciada en un article a la Revista de Banyoles, signat per Miquel Rustullet.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text